Fam. Scheeren Fam. Scheeren
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Loek Scheeren

Energie besparen door middel van zonnepanelen is voor iedereen mogelijk

Sinds zijn verhuizing naar Berkel-Enschot is Loek Scheeren bekend met Hoppenbrouwers. Hij schakelde Hoppenbrouwers in voor het realiseren van de zonnepanelen en het vernieuwen van zijn meterkast. Voor Scheeren lag het voor de hand om een bedrijf uit de regio te kiezen, het was een kwestie van gunnen.

Loek Scheeren had al langer interesse in zonnepanelen, maar financieel gezien vond hij dit nog niet
interessant genoeg, tot begin 2012. Loek Scheeren: “Hoppenbrouwers gaf het beste advies. Een andere partij adviseerde de panelen op het dak van het huis te plaatsen. Daar zouden ze vooral in de schaduw komen te liggen.”

Theo Raaijmakers, zonne-energiespecialist bij Hoppenbrouwers: “Ik adviseerde om de panelen op het dak van de garage en carport te plaatsen.” De ambitie was groot, het werd een installatie met 45 panelen, die er ook esthetisch fraai uitziet. Zo wekt de familie Scheeren 7000 kWh per jaar neutraal op. Loek Scheeren: “Het is eigenlijk heel simpel. Plaats op alle daken in Nederland zonnepanelen, dat

levert 40 tot 50 procent van de benodigde energie op! Waarom niet verplichten bij nieuwbouw? Energie besparen door middel van zonnepanelen is voor iedereen mogelijk.”

De complete investering van de 45 zonnepanelen was een fors bedrag. “Spaargeld op de bank levert 2 procent rente op, maar het rendement van zonnepanelen kan zo’n 8 procent zijn, (terugverdientijd is minder dan 10 jaar). Op een dag met veel licht bespaar ik 50 kWh.”

Natuurlijk heeft niet iedere woning ruimte voor 45 zonnepanelen. Ook in het geval van minder ruimte loont het echter om te investeren in zonnepanelen.

Zonnepanelen voor fam Scheeren door Hoppenbrouwers Techniek