Elkerliek Ziekenhuis

Elkerliek Ziekenhuis

“Ze werken volgens het Lean principe, dat merk je gewoon aan alles”

Harrie de Greef, projectleider bij het Elkerliek ziekenhuis, is dagelijks bezig met de bouw en veiligheid van projecten die uitgevoerd worden binnen het ziekenhuis.

“In 2012 kwamen wij voor het eerst in contact met Hoppenbrouwers. Door het vernieuwde bouwbesluit was de regelgeving voor openbare ruimtes aangescherpt en voldeed ons huidige brandmeldsysteem niet meer aan de eisen van nu. Wij hebben een bouwadviseur in handen genomen die enkele aanbieders heeft aangeschreven. Hoppenbrouwers kwam voor ons het gunstigste uit de bus. We hebben niet alleen geselecteerd op prijs. Ook factoren als plan van aanpak, de bedrijfspresentatie en de aanwijzing waren een afweging hierin. De samenwerking verloopt erg prettig. Inmiddels hebben ze al meerdere projecten voor ons gerealiseerd zowel elektrotechnisch als beveiligingstechnisch, zoals de nieuwe Poli apotheek, de gesloten afdeling, anesthesie afdeling en P&O afdeling.

Het sterke van Hoppenbrouwers is dat ze volgens de Lean methode werken. Dat zie je terug in de kwaliteit van het werk: ze komen afspraken na, werken met een strakke planning en bij oplevering ontvang je een complete procesmap met revisie. Deze manier van werken heeft Hoppenbrouwers ook in de interne organisatie doorgevoerd en dat merk je gewoon aan alles.”