Eerste Biomakerij van Nederland bij abdij OLV Koningshoeven

Eerste Biomakerij van Nederland bij abdij OLV Koningshoeven

Ecologische afvalwaterzuivering

Hoppenbrouwers Techniek werkte samen met M.J. Oomen riool- en betontechniek, Waterschap De Dommel en het Hongaarse Biopolus aan de eerste Biomakerij van Nederland bij abdij OLV Koningshoeven in Berkel-Enschot. Een compacte en energiebesparende ecologische afvalwaterzuivering die op basis van de micro-organismen in het afvalwater en op de wortels van planten het afvalwater zuivert.


Bij de abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven zuivert straks de eerste Biomakerij van Nederland het afvalwater van de bierbrouwerij van het bekende trappistenbier La Trappe. De Biomakerij is behalve een waterzuiveringsinstallatie ook een botanische tuin voor de abdij en doet verder dienst als ontmoetingsplaats en educatieruimte. Het slib uit de zuiveringsinstallatie wordt geschikt gemaakt als compost voor de plantenkwekerij van de abdij.


Ondanks de 15 jaar ervaring die we hebben in de waterzuivering is deze Biomakerij een uniek project als het gaat over duurzaamheid. Hoppenbrouwers verzorgt naast de elektrotechnische installaties ook de hardware engineering, inbraak- en brandbeveiligings- en warmtepompinstallatie.

 

 

 

Ken of ben jij iemand die graag aan dit soort mooie projecten werkt? Bekijk dan onze vacatures voor industriële automatisering

 

 Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail