Elke dag dat een zonnepaneel eerder op je dak ligt ga je verdienen

Disciplines
Duurzame energie

De heer en mevrouw  Engelen wonen al 20 jaar met veel plezier in hun woning te Loon op Zand. Hun wens is dan ook om hier 100 jaar te worden.

De heer Engelen; “Zonnepanelen wekten onze interesse door de vele advertenties waar geen ontkomen aan was. In 2013 besloten we om eens uit te zoeken of de aanschaf van zonnepanelen voor ons ook interessant zou zijn. We vroegen bij twee partijen een offerte aan. Hoppenbrouwers was één van deze partijen. Er zat weinig verschil in de aangeboden systemen en het advies was bij beiden erg goed. We realiseerden ons wel dat je bij Hoppenbrouwers een rechtstreekse contactpersoon hebt en ze snel ter plaatse kunnen zijn als er iets aan de hand is. Dus we kozen voor Hoppenbrouwers en de service die we belangrijk vinden.

 

Meer opbrengst dan verwacht

In september 2013 zijn de zonnepanelen geïnstalleerd en de opbrengst is boven verwachting. Met een plat dak, waarop de zonnepanelen precies naar het zuiden gericht konden worden, hadden wij een perfecte situatie voor het beste resultaat.  De verwachting was een opbrengst van 3.780 kWh, dit is in het eerste jaar uiteindelijk ruim 4.000 kWh geworden. Het is leuk om er mee bezig te zijn en het maakt je nog bewuster van je energierekening. We zijn uitermate tevreden over de werking van de zonnepanelen en Hoppenbrouwers heeft bewezen dat ze het kunnen door het juiste advies en de juiste installatie.

14% rendement

We hebben in huis ook bijna alle verlichting vervangen door LED verlichting. Nu hebben we geen stroom meer nodig van de energieleverancier. De subsidies en BTW teruggave waar we gebruik van hebben gemaakt maakten de investering nog aantrekkelijker. We komen uit op een rendement van ongeveer 14%, dit betekent dat wij binnen zeven jaar onze investering hebben terugverdiend. Het is niet alleen een meerwaarde voor je eigen portemonnee maar ook een meerwaarde voor je woning. Daarnaast is de bereikte CO2-reductie met onze installatie in het eerste jaar van ca. 2.900 kg een uitstekende bijdrage aan  het milieu.

 

Collectief in Loon op Zand

Ik vind het Energie Collectief Loon op Zand wat in 2015 van start gaat dan ook een goed initiatief. Elke dag dat een zonnepaneel eerder op je dak ligt ga je verdienen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief