28 woningen verduurzamen te Almelo

Disciplines
Beveiliging Duurzame energie Elektrotechniek Technisch Beheer Werktuigbouwkunde

Hoppenbrouwers Techniek Almelo gaat in opdracht van Akor 28 woningen van woningcorporatie Beter Wonen te Almelo verduurzamen. De woningen aan de Haagbeuk worden verduurzaamd en tegelijkertijd wordt planmatig onderhoud uitgevoerd. Beter Wonen wil toe naar een gemiddeld energielabel B voor de woningen, waarmee wordt bijgedragen aan een beter klimaat. In goed overleg met de huurders en in goede samenwerking met de diverse betrokken partijen worden de verduurzamingswerkzaamheden en het planmatig onderhoud in het tijdsbestek van ruim een maand uitgevoerd. Na de uitvoering van deze werkzaamheden kunnen de bewoners nog fijner in hun woning wonen.

Vooraf technische inspectie

Vooraf liet Beter wonen deze woningen in overleg met de huurders technisch inspecteren. Daarmee werd een grondig en goed beeld verkregen van de technische staat van de woningen.

Modelwoning

Om bewoners een goed beeld te geven van een verduurzaamde woning, wordt bij elk project een modelwoning gebruikt. In deze modelwoning kunnen bewoners zien wat er aan hun woning verandert door de verduurzaming. Ook wordt een modelwoning gebruikt om te kijken of alle veranderingen technisch mogelijk zijn. De woning aan de Haagbeuk 33 diende op 5 en 6 januari 2021 reeds als modelwoning. Hier konden bewoners bekijken welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wat er aan hun woning verandert door de verduurzaming.

Installatietechnische werkzaamheden

De installatietechnische verduurzamings- en onderhoudswerkzaamheden, welke door de medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek Almelo worden uitgevoerd, bestaan uit: het aanbrengen van zonnepanelen, mechanische ventilatie, rookmelders, inregelbare thermostatische radiatorkranen, nieuwe HR CV-ketels, goten en hemelwaterafvoeren.

Overige werkzaamheden

De verduurzamingswerkzaamheden bestaan daarnaast onder andere uit het plaatsen van isolatieglas, nieuwe kunststof kozijnen met ventilatieroosters en het isoleren van de daken. Het planmatig onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van de dakpannen tevens wordt een nieuwe kunststof voordeur en balkondeur geplaatst.

Eind maart 2021 worden de werkzaamheden gestart, naar verwachting worden de woningen begin mei 2021 opgeleverd. Het project is in opdracht van Akor. Gedurende het project wordt de samenwerking aangegaan met de volgende partijen: Beter Wonen, SUVC, Occupant Kamphuis Sloopwerken, Green-line en Technodak.

Projectleider Gert-Jan Keizers: “Door in goed overleg met alle partijen de werkzaamheden uit te voeren wordt het wooncomfort van de huurders vergroot en worden de woningen verbeterd. Wij zijn trots dat Hoppenbrouwers Techniek Almelo mag meewerken aan deze mooie opdracht”.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief