Een service-abonnement voor je zonnepanelen

  • vaste en lage maandbedragen
  • stel jouw ideale abonnement samen
  • keuze uit reinigen, monitoren en/of inspectie
Doe de zonnepanelenkiezer

Service-abonnementen

Als jij zonnepanelen laat leggen door Hoppenbrouwers regel je natuurlijk ook het onderhoud goed. Met drie verschillende service-abonnementen (die je naar eigen wens kunt combineren!) haal jij maximaal rendement uit je zonnepanelen. Laat je panelen eens in de twee jaar reinigingen voor 6,49 maand, laat ons de prestaties van je panelen monitoren voor 5,49 per maand en/of kies voor een tweejaarlijkse (veiligheids)inspectie voor 8,49 per maand.

Voor de opties reinigen, monitoren en inspecteren sluit je een jaarlijkse overeenkomst af, die door middel van een automatische incasso wordt betaald. Je ontvangt hiervoor een aparte overeenkomst. De prijzen zijn berekend op een maximale afstand van 50 kilometer vanaf onze vestiging in Udenhout. Extra materialen en vervangende onderdelen zijn niet in de overeenkomst inbegrepen.

 

Reiniging, monitoring en inspectie

Zonnepanelen worden vuil van zand, stof, bladeren en vogelpoep. Schone zonnepanelen vangen veel meer zonlicht op. Door eens in de twee jaar je panelen te laten reinigen door Hoppenbrouwers (4,99 per maand) haal jij niet alleen maximaal rendement uit je panelen, maar beperk je ook de kans op oververhitting en schade. Ook kun je ervoor kiezen je installatie actief te laten monitoren (3,99 per maand). De prestaties van jouw installatie worden met behulp van een datalogger doorgestuurd naar ons monitoringscentrum. Daar wordt de werking dagelijks gecontroleerd. Bij afwijkingen of storingen nemen wij automatisch contact met je op. En om een veilige werking te garanderen, raden wij aan om een tweejaarlijkse (veiligheids)inspectie te laten uitvoeren (5,99 per maand). Daarbij checken wij kritieke punten, zoals isolatieweerstand, stringspanningen.

Doe de zonnepanelenkiezer

 

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mijn zonnepanelen zelf reinigen?

    Reinig alleen zelf zonnepanelen op een laag pannendak of op een plat dak. En doe dat alleen als het op een veilige manier kan: op de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor je zonnepanelen. Als je per ongeluk op een paneel stapt, valt dat helaas niet onder de garantie. En kijk uit met harde borstels, schuursponsjes en bijtende schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen rubbers en afdichtingen kapotgaan, ten koste van de brandveiligheid. Als je zonnepanelen van Hoppenbrouwers hebt, kun je er ook een onderhoudscontract voor afsluiten. Dan komen wij eens in de twee jaar langs, zodat jouw panelen alle zonnestralen weer opvangen. Woon je in een bosrijke omgeving en heb je veel last van viezigheid op de zonnepanelen? Dan komen we gewoon wat vaker langs.

  • Hoelang gaan zonnepanelen mee?

    De levensduur van zonnepanelen is aanzienlijk lang. Zolang er geen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden, kunnen ze zonder twijfel gedurende 25 jaar functioneren. Vaak worden zonnepaneelinstallaties pas vervangen wanneer het energieverbruik van een huishouden is toegenomen. Stel dat je 10 jaar geleden genoeg had aan 8 zonnepanelen, maar inmiddels een elektrisch voertuig bent gaan gebruiken, dan is de kans groot dat deze zonnepanelen niet meer toereikend zijn.

  • Hoeveel kWh levert een zonnepaneel per dag?

    Het dagelijkse kWh-rendement van een zonnepaneel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en vermogen van het paneel, de hoeveelheid zonlicht gedurende die specifieke dag en de leeftijd van het paneel. Over het algemeen heeft een gemiddeld zonnepaneel een vermogen van 400 Wattpiek, wat resulteert in een opbrengst van ongeveer 360 kWh per jaar.

  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

    Het aantal benodigde zonnepanelen varieert afhankelijk van jouw specifieke omstandigheden. Begin in eerste instantie door naar jouw jaarlijkse elektriciteitsverbruik te kijken. Het streven is om jouw stroomverbruik volledig te dekken met zonnepanelen. Het rendement van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van het merk en het type.

  • Ik heb geen mail ontvangen voor het inplannen van onderhoud?

    Is er onderhoud nodig, maar heb je geen melding gehad? Neem dan contact met ons op, dan maken we gelijk een afspraak.

  • Hoe maak ik een afspraak voor onderhoud of service?

    Je ontvangt automatisch een e-mail als er onderhoud nodig is. Heb je problemen en wil je dat we naar de installatie kijken, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Ontvang onze nieuwsbrief