Productinformatie
Hybride warmtepomp

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Je overweegt een hybride warmtepomp in huis te laten installeren. Omdat je jouw huis wilt verduurzamen én omdat je overal hoort dat je er flink mee kunt besparen op de gasrekening. Maar om er zeker van te zijn dat de investering het echt waard is, wil je de kosten van een hybride warmtepomp weten. We zetten wat cijfers onder elkaar zodat jij kunt beslissen.

De kosten voor een hybride warmtepomp

Hoeveel een hybride warmtepomp kost, ligt natuurlijk aan het model dat je kiest. Gemiddeld kost een pomp van 5 kW zo’n 6.750,- euro inclusief de installatie. De meeste huishoudens kunnen prima vooruit met een warmtepomp met 5 kW vermogen. Sommige huizen hebben een groter vermogen nodig.

De vuistregel is: hoe groter je huis, hoe meer er verwarmd moet worden, dus hoe groter het vermogen moet zijn. Ook of het een hoekhuis, rijtjeshuis of vrijstaand huis is speelt mee. Een rijtjeshuis is bij voorbaat al geïsoleerd door de buren. Je wilt eerst zeker weten dat je huis geschikt is. Dan kun je kijken welk vermogen van de hybride warmtepomp de beste keuze is voor jou.

Hybride warmtepomp met cv-ketel

Een hybride warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel. In de wintermaanden neemt die het soms over van de warmtepomp als het te koud is. We adviseren altijd een Intregas cv-ketel bij de hybride warmtepomp te plaatsen. Dat levert maximaal rendement op. Een cv-ketel moet in ieder geval niet ouder zijn dan 7 jaar om rendabel te zijn. Neem je ook een nieuwe cv-ketel, dan moet je daar ook rekening mee houden in de kosten. Daar ben je gemiddeld nog eens 2.000,- tot 2.500,- euro aan kwijt.

Verwarm je woning

Subsidie

Goed nieuws voor jou: er zijn verschillende leningen en subsidies voor het aanschaffen van een hybride warmtepomp. Duurzame keuzes voor jouw huis worden namelijk beloond. Voor een hybride warmtepomp kun je tot 2.500,- euro subsidie krijgen. Dat scheelt toch weer in de aanschafkosten. Hoe hoog het bedrag precies is, hangt af van het vermogen van de hybride warmtepomp en het energielabel van de pomp.

Misschien moet jouw woning eerst extra geïsoleerd worden voordat een hybride warmtepomp zijn kosten waarmaakt. Ook daar kun je subsidie voor krijgen. Neem je binnen een jaar minimaal twee isolatiemaatregelen, dan kun je tot 30 procent subsidie krijgen; dus bijvoorbeeld als je de vloer én het dak laat isoleren. Voor één isolatiemaatregel krijg je tot 15 procent van de kosten terug.

Voorwaarden subsidie hybride warmtepomp

Om subsidie te krijgen voor de kosten van een hybride warmtepomp, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hier lees je welke, dat bespaart je weer een zoektocht.

  • De warmtepomp staat op de lijst van de Rijksoverheid
  • Het apparaat is nieuw en wordt door een erkend bedrijf geïnstalleerd
  • Je bent eigenaar van het huis waarin de pomp wordt geplaatst en je woont er ook
  • Het is geen nieuwbouwwoning
  • Je vraagt de subsidie binnen 12 maanden na installatie aan
  • De factuur en het betaalbewijs staan op jouw naam

Vink je al deze boxen af, dan kun je subsidie aanvragen.

Verduurzaam je huis met een hybride warmtepomp.

Koop je hybride warmtepomp

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!