“Iedereen is zo toegankelijk”

Top Installatiegroep werd in maart 2023 onderdeel van Hoppenbrouwers. Marco Sneller, projectleider Technisch Beheer Hoogeveen, ging mee over. Wat betekent dit voor hem?

 

Wat was je reactie op de aansluiting bij Hoppenbrouwers?

“Blij verrast. Ik hoorde namelijk positieve verhalen van bedrijven die eerder deze stap maakten.”

We zijn enkele maanden verder, hoe gaat het nu?

“We zitten middenin de integratie. Zo stappen we over naar de systemen van Hoppenbrouwers en tasten we de standaarden af binnen het bedrijf. Ook de rollen in ons team Technisch Beheer stellen we scherp. Dat is een zoektocht, maar het leuke is dat er veel overeenkomsten zijn. Sinds 1 juli treden we ook echt naar buiten als Hoppenbrouwers.”

Wat vind je het moeilijkste in dit integratieproces?

“Het was even uitvinden hoe alles werkt binnen Hoppenbrouwers en wie je waarvoor moet hebben. Maar ik ben gewoon mensen gaan bellen. En wat blijkt, dan is het niet zo moeilijk.”

Wat helpt jou in dit integratieproces?

“De openheid en toegankelijkheid van iedereen. Echt mooi hoe Hoppenbrouwers met ons omgaat. Niemand voelt zich beter dan de ander.”

Ik vind het verfrissend om onderdeel te zijn van Hoppenbrouwers en ga er vol voor.

Wat zie je voor kansen voor de vestiging in Hoogeveen, je team en jezelf?

“Wat we direct merken, is dat we veel meer back-up en ondersteuning hebben in het cluster Technisch Beheer. Het is een grote plus dat er meer mensen zijn met vergelijkbare kennis. Ook zijn er meer doorgroeimogelijkheden voor iedereen. Zelf groeide ik sinds 2017 door van servicetechnicus naar meet- en regeltechnicus, projectcoördinator en projectleider. Die kansen zijn er nu voor meer mensen. Ik vind het verfrissend om onderdeel te zijn van Hoppenbrouwers en ga er vol voor.”

Wat is het plan voor de komende tijd?

“In mijn team is het algehele gevoel dat de toekomst met Hoppenbrouwers er goed uitziet. We gaan verder met het eigen maken van de Hop-standaarden, met de integratie en op termijn met de uitbreiding van ons team.”

Ontvang onze nieuwsbrief