Vestiging Hoppenbrouwers ‘s-Hertogenbosch officieel geopend

Ralph Geers (wethouder Economie, Leefomgeving en Milieuzaken bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch) opende op vrijdag 3 november 2023 de vestiging van Hoppenbrouwers Techniek aan de Aziëlaan in ‘s-Hertogenbosch. In deze nieuwe, centrale vestiging zijn onder andere het consumentenplatform ‘Hoppenbrouwers Thuis’, onze jongste discipline die zich focust op techniek in en rondom het huis van de consument, en het interne opleidingscentrum ‘Hoppenbrouwers Academy’ gehuisvest.

Groei consumentenplatform

Onder leiding van vestigingsleider Tim van der Meer start Hoppenbrouwers in ‘s-Hertogenbosch met 100 medewerkers, een aantal dat de komende tijd snel zal uitbreiden. “In 2021 begonnen we met een team van vier mensen. Een jaar later ging ons consumentenplatform live, in eerste instantie gevestigd in Udenhout. Als gevolg van onze snelle groei bevinden we ons nu, een jaar later, met een aanzienlijk uitgebreid team in ‘s-Hertogenbosch,” vertelt Tim.

“Onze strategische keuze voor deze locatie stelt ons in staat om ons consumentenplatform verder uit te rollen, zowel regionaal als landelijk en met steeds meer bijkomende specialismes,” voegt algemeen directeur Henny de Haas toe.

Hoppenbrouwers Academy

Wat de nieuwe vestiging in ‘s-Hertogenbosch bijzonder maakt, is de aanwezigheid van het interne opleidingscentrum ‘Hoppenbrouwers Academy’. Hier worden nieuwe collega’s (in een periode van drie maanden tijd) intensief opgeleid in een specifiek specialisme. Hierna zijn ze in staat zelfstandig cv-ketels of hybride warmtepompen te installeren bij klanten thuis of om woningen te voorzien van zonnepanelen. De eerste klas voor de opleiding tot cv-ketel installateur startte in januari 2022. Inmiddels zijn de eerste klassen verder doorgestroomd om andere productgroepen te kunnen installeren en zijn er in totaal al ruim 35 mensen in huis opgeleid. “In de Hoppenbrouwers Academy wordt de basis gelegd met theorie en praktijk. Er wordt ervaring opgedaan in onze eigen praktijkschool, daarnaast gaan de collega’s in opleiding met onze ervaren monteurs mee op locatie”, licht Tim toe.

“Technische mensen zijn van ongelofelijke waarde voor onze economie en samenleving. Het is mooi om te zien dat Hoppenbrouwers Techniek daaraan veel aandacht besteed met onder andere een eigen opleidingscentrum. Ik wens het bedrijf heel veel succes in ‘s-Hertogenbosch,” aldus wethouder Ralph Geers.

Landelijke dekking

Het is onze ambitie om in 2025 landelijk dekkend te zijn met het consumentenplatform ‘Hoppenbrouwers Thuis’. In 2030 willen we operationeel zijn met een team van 800 toegewijde professionals en 200 miljoen euro omzet behalen. “Samen streven we ernaar om dé complete installateur voor thuis te worden, die altijd dichtbij is en consumenten helpt met het verduurzamen van hun woning. We zetten ons in om een woning te laten aanvoelen als een warme deken”, aldus Tim.

Ontvang onze nieuwsbrief