Hoppenbrouwers Techniek krijgt met Top Employer Award internationale erkenning voor HR-beleid

Met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt is het voor werkgevers nog belangrijker geworden om aandacht te hebben voor ‘goed werkgeverschap’. Hoppenbrouwers Techniek zet in haar bedrijfsvoering medewerkers altijd al op de eerste plaats en heeft nu voor haar HR-aanpak internationale erkenning gekregen met de Top Employer Award. Hoppenbrouwers Techniek is één van de 63 bedrijven in Nederland die in 2022 gecertificeerd is als Top Employer. HR-directeur Ellen Vermeer is trots op deze waardering: ‘Dit is een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie. Het is een bevestiging dat we de juiste koers varen om een succesvolle en aantrekkelijke onderneming te zijn voor onze 1500 medewerkers en voor de honderden medewerkers die we nog aan willen nemen de komende jaren. ’Hoppenbrouwers schaart zich met deze award tussen grote internationale bedrijven en is een van de eerste  technisch dienstverleners in haar branche die dit certificaat krijgt’.

6000 sollicitanten per jaar ondanks schaarste

In heel Nederland springen werkgevers om goed gekwalificeerd personeel. De uitdaging is daarbij niet alleen om de juiste mensen te vinden, maar vooral om ze te behouden. Jaarlijks solliciteren zo’n 6000 mensen bij Hoppenbrouwers Techniek. In het rapport van Top Employer Institute werd de technisch dienstverlener vooral gewaardeerd om de lange termijn visie die ondersteuning biedt aan de businessplannen van het bedrijf. De HR-directeur van Hoppenbrouwers geeft aan: ‘We hebben een visie die rust en stabiliteit geeft voor mensen. We zijn een gezond bedrijf waarin onze medewerkers weten wat ze kunnen verwachten. Ook aan sollicitanten laten we zien dat achter onze bedrijfsvoering een gedachte zit, nemen we ze mee in de doelstellingen van het bedrijf en de persoonlijke ontwikkeling die ze daarin kunnen doormaken.’

Potentieel in zij-instromers en vrouwen in de techniek

Naast erkenning geeft de beoordeling van het Top Employer Institute inzicht in de stappen die nog genomen moeten worden voor verdere professionalisering. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt wil Ellen Vermeer nog meer focus leggen op het aannemen van zij-instromers en vrouwen in de techniek. Hoewel daar al veel resultaat mee is geboekt, ziet zij vooral bij die doelgroepen veel potentieel. ‘Maar ook zullen medewerkers zich moeten ontwikkelen tot kenniswerkers, omdat minder mensen relatief meer zullen moeten gaan doen. Verder zullen we talent versneld aanspreken om de ambities van ons bedrijf waar te kunnen maken. We ontwikkelen hiervoor een passend opleiding- en loopbaanprogramma’, aldus Ellen.

Kom werken in de techniek

Top Employer Institute

Top Employer Institute is een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid. Dit instituut beoordeelt bedrijven op verschillende HR- vlakken, zoals de rol van HR binnen de business strategie, employer branding, carrièreplanning en talentontwikkeling, zorg en werkplezier voor medewerkers,  maar ook inclusiviteit en duurzaamheid worden beoordeeld. Het instituut heeft meer dan 1.700 Top Employers gecertificeerd en erkend in 120 landen en regio’s, verspreid over vijf continenten.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief