Tom de Haas als nieuwe vestigingsleider Dongen

Dongen heeft een nieuwe vestigingsleider. Tom de Haas, inderdaad zoon van directeur Henny de Haas, neemt per 1 februari het leidinggevend stokje over van Freddy van Peer. Meer dan genoeg reden om beide heren op te zoeken voor een persoonlijk gesprek.

Voormalig vestigingsleider Dongen, Freddy van Peer, was al langere tijd op zoek naar een geschikte opvolger. Vanwege zijn dubbelrol, Freddy ging in 2019 aan de slag met het vormen van de Regio West, had het de voorkeur dat iemand anders zijn taken als vestigingsleider ging overnemen. Freddy: “In mijn functie als regiodirecteur ben ik sinds 2 jaar met regelmaat aanwezig op alle vestigingen in de regio, waardoor ik meer op afstand ben komen te staan van de vestiging Dongen.”

Goed zoeken

Maar het vinden van die opvolger was een flinke zoektocht, die maar liefst 2 jaar heeft geduurd. “Ik sprak met enkele externe kandidaten, maar daarin voelde ik onvoldoende de match met de cultuur binnen vestiging Dongen en de behoeften van het kernteam”, geeft Freddy aan. “En net wanneer je het dan niet verwacht, is er dan toch ineens zicht op een opvolger.”

Vervroegde kans

Vestigingsleider worden was namelijk een langgekoesterde wens van Tom de Haas, de oudste zoon van directeur Henny de Haas. Eerder dan gedacht en verwacht krijgt hij de kans om een functie als vestigingsleider op zich te nemen. Tom: “Het zag er ernaar uit dat ik in 2023, mits er een plek vrij zou komen, als vestigingsleider aan de slag zou gaan. Maar een en ander kwam sneller bij elkaar dan verwacht. Iets waar ik heel blij om ben. Ik kijk ernaar uit om te werken met team Dongen. Om samen kansen te benutten en stappen te maken. Steeds beter te worden, efficiënter te werken en plezier te hebben in wat we doen.”

Boordevol inspiratie

Dat de keuze op Tom is gevallen, is niet zomaar. Het afgelopen anderhalf jaar begeleidde Freddy Tom in zijn traineeship richting bedrijfsopvolger. “Tom is gestart in het team van Frank Verbunt, waarbij hij eerst een periode ervaring heeft opgedaan in de buitendienst en daarna in de rol van werkvoorbereider is gestapt”, vertelt Freddy. “Tijdens onze voortgangsgesprekken heb ik met Tom een ontwikkelpad opgesteld. Met als doel dat Tom na enkele jaren een leidinggevende rol op zich zou kunnen nemen. Het afgelopen jaar heeft Tom een mooie groei doorgemaakt en aangetoond dat hij een meerwaarde is voor het team. Vanuit zijn bedrijfskundige opleiding en ervaring als Hoofd Verbeteren & Vernieuwen brengt hij nieuwe kennis en inspiratie in het team.” Tom: “Vanaf de dag dat ik hier als student begon, ruim 10 jaar geleden, heb ik mijn oren en ogen goed opengehouden en mijn mond gebruikt. Door vooral gewoon te doen, leerde ik veel. Daarnaast stel ik altijd veel vragen en ben ik oneindig nieuwsgierig. Dit alles heeft me ver gebracht.”

2011Student Tom (Technische Bedrijfskunde) start als uurloner op de afdeling Verbeteren & Vernieuwen
2016Vast in dienst als Projectcoördinator en Stagebegeleider binnen Verbeteren & Vernieuwen
2018Hoofd Verbeteren & Vernieuwen
2020Vanaf mei aan de slag als Monteur binnen het team van Frank Verbunt
2020In september gestart als Werkvoorbereider
2022Vestigingsleider Dongen

Eerst vestigingsleider dan de rest

Tom is heel blij dat hij deze stap binnen het familiebedrijf kan en mag maken. Wat er na vestigingsleider gaat gebeuren, weet Tom niet. En dat is prima. Tom: “Natuurlijk denk ik er vaak over na, praat ik erover met mijn coach. Maar alles en détail uitstippelen, gaat gewoon niet. Zo werkt het niet in het leven. Voor mij en voor mijn broers geldt dat we datgene willen doen waar we gelukkig van worden. Misschien blijf ik wel vestigingsleider én sluit ik aan bij de directie. Belangrijk is dat ik me blijf ontwikkelen en dat ik geprikkeld word. Ik gedij bij actie, uitdaging en avontuur. Laat mij maar broeden, uitvinden en toepassen om het vervolgens weer los te kunnen laten.”

Dicht bij Dongen

Freddy zal nog regelmatig aanwezig zijn in Dongen in zijn rol als regiodirecteur. “Vanuit mijn rol blijf ik dicht bij de ontwikkelingen in Dongen staan, maar toch meer op afstand”, vertelt Freddy. “Ik ben blij dat ik al die jaren zo’n fijne samenwerking in Dongen heb mogen ervaren en heb altijd genoten van de saamhorigheid, gedrevenheid en gezelligheid samen met de collega’s. Dongen blijft voor mij een bijzondere vestiging. En ik heb heel veel zin in mijn andere uitdaging: bouwen aan Regio West. Het doel is dat Hoppenbrouwers in 2030 een van de mooiste bedrijven is om voor te werken in Regio West en dat we een solide kennispartner zijn voor al onze relaties. Door de vloeiende samenwerking tussen de vestigingen in de Regio West kunnen we aan elke gewenste doorgroei van onze medewerkers en aan elk technisch vraagstuk van onze relaties invulling geven.”

Aan de Tom de taak om Freddy’s werk binnen Dongen voort te zetten en mee te bouwen aan het solide partnerschap van Hoppenbrouwers binnen Regio West. “In eerste instantie houd ik de koers van Freddy aan om vervolgens steeds meer mijn eigen plannen te kweken en te smeden. Eind dit jaar verwacht ik duidelijke doelen te hebben om Dongen verder te helpen richting meest duurzame installateur van Nederland.”

Bedankt Freddy en succes Tom!

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief