Symbolisch startsein voor de vernieuwing van Het Meulenbelt

Op vrijdag 23 april werd met het onthullen van het bouwbord van Het Meulenbelt symbolisch het startsein gegeven voor de vernieuwing van de woonzorglocatie van TriviumMeulenbeltZorg in Almelo. Het bouwbord werd onthuld door een bewoner die al 25 jaar in Het Meulenbelt woont. De bewoner onthulde het bord samen met een medewerker die nauw betrokken is bij de werkzaamheden rondom de sloop en nieuwbouw.

In februari werd het bouwcontract ondertekend door TMZ, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Hoppenbrouwers Techniek Almelo. Achter de schermen werd daarna gewerkt aan de voorbereiding van de bouw, die nu echt van start gaat. Mark Kranenbarg, hoofd vastgoed bij TMZ vertelt: “We zijn al gestart met het boren van de bronnen voor de koude- en warmteopslag. We gaan nu aan de slag met het boren van de fundatie voor de eerste fase van de bouw, namelijk de nieuwe ‘vleugel’ tussen twee bestaande afdelingen.” Binnen de locatie kunnen deze eerste stappen rekenen op veel enthousiasme. Coleta Brok, leidinggevende bij Het Meulenbelt vertelt: “Vanaf nu worden de contouren van deze nieuwe vleugel steeds meer zichtbaar. We vinden het spannend, maar kijken er ook enorm naar uit.” Het is de verwachting dat het hoogste punt van de eerste fase (de nieuwe vleugel) rond de bouwvak wordt bereikt.

Het Meulenbelt

Het Meulenbelt wordt een modern en duurzaam woonzorgcomplex in een prachtige groene omgeving. Alle bewoners beschikken straks bovendien over een eigen studio met eigen sanitair. De vernieuwing van Het Meulenbelt wordt fasegewijs uitgevoerd en duurt vijf jaar. In de nieuwe plannen wordt eerst een nieuwe vleugel gebouwd tussen de huidige twee vleugels, waarna de ‘oude’ vleugel gesloopt wordt. Door deze aanpak hoeven de bewoners niet tijdelijk te verhuizen naar een externe locatie. Dit was een belangrijke voorwaarde voor TMZ. Het Meulenbelt gaat weer dezelfde doelgroepen huisvesten als dat op dit moment het geval is.

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de vernieuwing van Het Meulenbelt via op de website.

TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2400 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken zij de zorg persoonlijk.

Hoppenbrouwers Techniek ‘oog voor energiegebruik’

Hoppenbrouwers Techniek Almelo adviseert TMZ in het maken van duurzame keuzes. Nieuwe locaties zijn bijna energieneutraal. Daarnaast onderhouden wij de technische installaties van alle TMZ zorglocaties.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief