Hoppenbrouwers Techniek Almelo en IKBINDR dragen bij aan positieve leercultuur

Met het IKBINDRschap lidmaatschap dragen we als werkgevers bij aan een positieve leercultuur en scholing van medewerkers tot MBO4 niveau. Wij hebben daarmee de intentie om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt in regio Twente. Door middel van deze samenwerking zijn wij één van de werkgevers die zich actief inzet om scholing en ontwikkeling van werknemers in hun vakgebied mogelijk te maken, met als doel: een arbeidsfitte regio.

Hoppenbrouwers Techniek heeft opleiden en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Al jaren zetten wij ons in voor de ontwikkeling en goede begeleiding van medewerkers, waaronder ook stagiaires, bbl-leerlingen en duale studenten. We zijn door SBB bekroond tot erkend leerbedrijf. Door middel van de samenwerking met IKBINDR tonen we aan dat we niet alleen de groei en opleiding van huidig personeel hoog op de agenda hebben staan, maar ook dat we een actieve bijdrage willen leveren aan het behouden van talent en vakmanschap in de regio Twente. Wanneer een werknemer zich wil laten her- bij- of omscholen, dan wordt 50% gefinancierd door het Twents Fonds Voor Vakmanschap. De overige 50% aan scholingskosten voor opleidingen, trainingen en/of cursussen worden door ons betaald.

IKBINDR door Twents Fonds Voor Vakmanschap

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo en het behouden van een vitale Twentse economie is van groot belang. Het Twents Fonds Voor Vakmanschap richtte daarom in 2019 IKBINDR op: het IKBINDRschap is een lidmaatschap waarmee werkgevers bijdragen aan een positieve leercultuur en scholing van mensen op MBO niveau. Het fonds wil, in samenwerking met de aangesloten bedrijven, de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt bestrijden. Het motto van IKBINDR is ‘een Leven Lang Ontwikkelen’. Personeel wordt goed opgeleid en blijft bij op het gebied van nieuwe ontwikkelingen, de doorstroom wordt gestimuleerd en een betere aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt wordt gerealiseerd.

Opleiden staat hoog in het vaandel

Sinds afgelopen jaar is Hoppenbrouwers Techniek Almelo lid van IKBINDR. Hiermee dragen wij als werkgevers bij  aan een positieve leercultuur en scholing van onze medewerkers. We hebben de intentie om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt in regio Twente. Door middel van deze samenwerking is Hoppenbrouwers Techniek Almelo één van de werkgevers die zich actief inzet om scholing en ontwikkeling van werknemers in hun vakgebied mogelijk te maken, met als doel: een arbeidsfitte regio. Lees hier de blogs van Peter (vestigingsdirecteur) en Jacco (monteur) over hun passie voor techniek en waarom zij-instromers zo belangrijk zijn voor Hoppenbrouwers Techniek.

Aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek

Löwik Installatiegroep maakte begin oktober 2020 bekend zich aan te hebben gesloten bij Hoppenbrouwers Techniek. Löwik Installatiegroep, met één vestiging in Almelo en één in Oldenzaal, is daarmee onze veertiende en vijftiende vestiging. De samenwerking tussen Löwik en IKBINDR wordt ook na de aansluiting bij Hoppenbrouwers volledig benut. Wij willen in vijf jaar tijd groeien naar 2500 medewerkers verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland. Om dit te kunnen bereiken met goed gekwalificeerd personeel, investeren we in én stimuleren we (door)groei van huidige en nieuwe medewerkers.

Groeien doe je samen, ook in deze tijd

Wij vinden het belangrijk om juist nu in Coronatijd te blijven investeren in onze leerlingen en opleidingen. Zo wordt voorkomen dat kennis en ontwikkeling stagneert. Ellen Vermeer, directeur Personeelszaken: “Groeien doe je samen. Wij willen in goede en slechte tijden jeugd en ervaren mensen aannemen die zich kunnen ontwikkelen. Dit zorgt voor een gezonde doorstroming van de medewerkers. Als bedrijf zijnde hebben we een grote droom, een overkoepelend doel. Daarbinnen krijg je als medewerker alle ruimte om zelf te dromen en te groeien. Zo werk je zelf aan je eigen werkplezier!” Het motto ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ benadrukt onze leercultuur van en toont tevens de overeenkomsten in missie en visie tussen Hoppenbrouwers Techniek, Löwik Installatiegroep en IKBINDR.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief