Praktijkschool vestiging Goedereede geopend:

leren & werken combineren voor een baan in de techniek

Onze vijftiende praktijkschool, gevestigd bij onze vestiging in Goedereede, is vrijdag 16 september officieel geopend door Berend Jan Bruggeman, wethouder sociaal domein, sport, cultuur en leefbaarheid in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Omdat we komende jaren willen groeien naar een bedrijf met 40 vestigingen verspreid over het land, met in totaal 5.000 medewerkers, is goed personeel onontbeerlijk. In onze nieuwe praktijkschool kunnen jongeren én zij-instromers leren & werken combineren voor een baan in de techniek. Wij geloven in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd al met ons bedrijf kunnen meegroeien. Ons streven is dan ook om bij al onze vestigingen een praktijkschool te openen.

Doorstroom in de technische sector

“Met de opening van een eigen praktijkschool in Goedereede kunnen we iedereen met interesse in onder meer werktuigbouwkunde, zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract,” legt Martin van Wijk, vestigingsleider in Goedereede, uit.

“En op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en creëren we doorstroom in de technische sector. Bovendien voorkomen we dat kennis en ontwikkeling stagneert. Natuurlijk zijn zij-instromers en andere vak-techneuten ook meer dan welkom in ons bedrijf,” voegt Freddy van Peer, regiodirecteur bij Hoppenbrouwers, toe.

De beste opleidingspartner en werkgever

“De opening van deze praktijkschool geeft aan wat voor innovatief bedrijf Hoppenbrouwers is, een bedrijf dat meedenkt over wat er gebeurt in de samenleving en waar behoefte aan is. Ik hoop dat er heel veel nieuwe techneuten hier in deze praktijkschool de opleidingen gaan volgen,” spreekt wethouder Berend Jan Bruggeman bij de opening.

Nog een paar plaatsen vrij

Bij aanvang van het huidige schooljaar zijn in de praktijkschool in Goedereede al een aantal nieuwe bbl-leerlingen en zij-instromers werktuigbouwkunde gestart. En is er nog plek voor een aantal enthousiaste bbl’ers!

"We willen de beste opleidingspartner zijn voor scholen en behoren tot de top 3 van beste werkgevers en beste technisch dienstverleners in de regio!"

Freddy van PeerRegiodirecteur bij Hoppenbrouwers

Ontvang onze nieuwsbrief