Hoppenbrouwers is ook in 2023 Top Employer

Voor het tweede jaar op rij heeft Hoppenbrouwers Techniek zich gecertificeerd als Top Employer. De Top Employer Award is een mooie waardering voor ons personeelsbeleid. Daar zijn we trots op! Het door het onafhankelijke ‘Top Employers Institute’ uitgegeven certificaat is bestemd voor werkgevers die vooruitstrevend zijn op HR-gebied en die medewerkers de allerbeste werkomgeving bieden.

Aansluiten bij wereld van vandaag en morgen

In een totaal overspannen arbeidsmarkt is het nog belangrijker om goed werkgeverschap te laten zien en een lange termijnvisie te hebben. Dit schept vertrouwen voor onze (nieuwe) medewerkers en het trekt sollicitanten aan. In 2022 startten er meer dan 600 nieuwe medewerkers bij ons familiebedrijf. “We investeren al jaren in een gefundeerd personeelsbeleid en met een team van ruim 30 HR-professionals op een personeelsbestand van 1.650 medewerkers, neemt HR een strategische plek in binnen onze organisatie”, legt HR-directeur Ellen Vermeer uit.

Grote stijging binnen thema inclusiviteit

De Top Employer Award is een mooie kroon op de vooruitstrevende aanpak van ons HR-team. Opvallend in de vrij traditionele techniekbranche is de grote stijging van Hoppenbrouwers binnen het thema inclusiviteit. We mochten het afgelopen jaar dan ook 96 zij-instromers verwelkomen en we wisten aanzienlijk meer vrouwen te interesseren voor technische functies. En daar zijn we enorm trots op! “In 2030 willen we dat er 500 vrouwen bij ons werken in technische functies. Dat is een enorme ambitie, maar de branche richt zich voornamelijk op mannen en zo blijft veel vrouwelijk technisch talent onbenut. Dat pakken wij dus anders aan en dat werpt zijn vruchten af. Het aantal vrouwen in technische functies is afgelopen jaar gegroeid met 38%”, aldus Ellen.

Vooruitstrevend ontwikkelingsbeleid

Behalve dat onze focus op inclusiviteit ligt, voeren we ook een duurzaam beleid op het gebied van leren en ontwikkelen. Ellen vertelt: “We stippelen met al onze medewerkers een concreet loopbaan-pad uit en bieden de juiste tools om dat pad te volgen. Zo hebben we een gefundeerd leiderschapsprogramma, focussen we op talent en zorgen we voor doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.” Maar we investeren niet alleen in onze bestaande medewerkers. Ook zij-instromers krijgen een passende functie aangeboden en de jeugd krijgt de kans zich te ontwikkelen binnen ons bedrijf. “Een duidelijk toekomstperspectief en een stabiele organisatie spreken kandidaten aan. En onze opvallende campagnes in de arbeidsmarktcommunicatie laten zien dat we een aantrekkelijke werkgever zijn”, aldus Ellen.

Inzicht in wat er leeft

Ondanks de omvang van de organisatie, kent ons HR-team alle medewerkers goed. Onze 20 vestigingen hebben daarom bewust een eigen HR-adviseur in huis, naast het centrale team dat vanuit ons hoofdkantoor in Udenhout werkt. Ellen geeft aan: “We willen dat onze mensen hun ideeën en feedback met ons delen en andersom willen wij als HR-afdeling toegankelijk zijn.” Op deze manier hebben we veel inzicht in wat er leeft onder (toekomstige) medewerkers. We volgen alle trends en ontwikkelingen binnen onze organisatie en branche op de voet. En door onze eigen cijfers en die van de branche te combineren met het menselijke aspect zijn we in staat om voortdurend innovatiever, wendbaarder en klantgerichter te worden. Dat maakt ons beleid vooruitstrevend in de branche en uniek in HR-land.

Een duidelijk toekomstperspectief en een stabiele organisatie spreken kandidaten aan. En onze opvallende campagnes in de arbeidsmarktcommunicatie laten zien dat we een aantrekkelijke werkgever zijn.

Evalueren en acteren

Ten opzichte van vorig jaar stijgen we 17 plekken op de lijst van het Top Employers Institute. Maar het is ons niet uitsluitend te doen om het winnen van deze award. “Wij vinden het belangrijk om ons HR-beleid te blijven evalueren. Dat doen we zelf in de dagelijkse praktijk, maar we zien dit traject ook als een audit. Door het beleid te toetsen aan maatstaven buiten onze branche krijgen we een totaalbeeld van trends en ontwikkelingen en van onze sterktes en verbeterpunten. Daar kunnen we op acteren om ook in de toekomst een passend HR-beleid te kunnen hanteren”, sluit Ellen af.

kom ook werken in de techniek

Top Employer Institute

Top Employer Institute is een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid. Dit instituut beoordeelt bedrijven op verschillende HR-vlakken, zoals de rol van HR binnen de business strategie, employer branding, carrièreplanning en talentontwikkeling en zorg en werkplezier voor medewerkers. Maar ook inclusiviteit en duurzaamheid worden beoordeeld. Het instituut heeft meer dan 1.700 Top Employers gecertificeerd en erkend in 120 landen en regio’s, verspreid over vijf continenten.

 

Ontvang onze nieuwsbrief