Hoppenbrouwers Techniek gecertificeerd voor CO2 prestatieladder

Na een succesvolle audit afgelopen zomer heeft Hoppenbrouwers onlangs het CO2-bewust certificaat mogen ontvangen. Dit betekent dat Hoppenbrouwers officieel trede 3 op de CO2-prestatieladder heeft behaald. Een belangrijke stap in onze duurzaamheidsambitie!

Sneller reduceren

De CO2-prestatieladder is hét meetinstrument in Nederland dat bedrijven helpt om actief bezig te zijn met CO2-reductie. Het is daarbij ook bewezen dat bedrijven sneller CO2 reduceren als ze over een CO2-bewust certificaat beschikken. Al meer dan duizend bedrijven zijn gecertificeerd, waaronder nu dus ook Hoppenbrouwers Techniek.

Ambitieuze doelstellingen

Naar aanleiding van de CO2-prestatieladder zijn onder andere reductiedoelstellingen opgesteld. Deze geven concreet inzicht in hoeveel Hoppenbrouwers precies wil verminderen in uitstoot. Zo zorgt de inkoop van groene stroom ervoor dat we onze indirecte emissies in 2022 al met 100% verminderen. Het elektrificeren van ons wagenpark zorgt daarnaast grotendeels voor gemiddeld 4% CO2-reductie van onze directe uitstoot. Uiteraard houden we de komende jaren de vinger aan de pols om te bekijken of we op koers lopen om alle reductiedoelstellingen te blijven halen. Ook zullen we waar nodig in de toekomst reductiedoelstellingen bijstellen om deze nóg ambitieuzer te maken.

Bekijk het CO2-bewust certificaat van Hoppenbrouwers hier.

Ontvang onze nieuwsbrief