Hoppenbrouwers te gast bij TechBizz Helmond

Van wie kun je nu het best leren hoe de techniek werkt, dan van de experts zelf? Juist! Daarom zijn de specialisten van Hoppenbrouwers op woensdag 29 november te gast bij TechBizz, een initiatief van Bibliotheek Helmond-Peel speciaal voor kinderen uit de Brainport-regio.

Op een leuke manier kennismaken met techniek

Technische kennis vormt de basis voor het werk binnen de Brainport-regio. Om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de techniek, organiseren wij een superleuke en leerzame workshop in het TechLab van Bibliotheek Helmond. Speciaal voor de ‘Brainport-kids’ hebben we voor deze workshop vijf toffe doe-opdrachtjes bedacht, waarbij ze onder andere een zelfsturend autootje en een verkeerslichtschakeling maken.

We organiseren één workshop speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar en één voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Over TechBizz

TechBizz is een samenwerking tussen de Bibliotheek Helmond-Peel en lokale technische bedrijven. Iedere laatste woensdag van de maand is er een ander bedrijf te gast in het TechLab, dat daar een leuke workshop organiseert.

De komende jaren komen er steeds meer technische vacatures. Daarom laat de bibliotheek de ‘Brainport-kids’ op een positieve manier kennismaken met de veelzijdigheid van techniek, want de regio biedt deze kinderen volop kansen.

Samen laten we kinderen op een positieve manier kennismaken met de veelzijdigheid van techniek. Via de website van de Bibliotheek Helmond-Peel kun je je (klein)kind aanmelden voor TechBizz.

Meld je (klein)kind direct aan

Ontvang onze nieuwsbrief