Snelle groei Hoppenbrouwers Techniek beloond met FD Gazelle 2021

Hoppenbrouwers heeft een FD Gazelle in de categorie ‘groot’ (omzet > 10 mio) in de wacht gesleept. Net als in 2017 won de technisch dienstverlener deze prestigieuze ondernemingsprijs voor een omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar. Als een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland maakte Hoppenbrouwers in tijden van (corona)crisis zelfs een gemiddelde groei van bijna 30% door. Algemeen directeur Henny de Haas is blij: “Deze prijs is een beloning voor de inzet van al onze medewerkers. Het laat zien dat we crisisbestendig zijn en dat we de juiste koers varen voor een succesvolle onderneming. Afgelopen drie jaar groeiden we van een omzet van 155 mio in 2018 naar een omzet van 218 mio in 2020. En vorig jaar wisten we 254 mio om te zetten.”

Hoppenbrouwers Techniek, dat al meer dan 100 jaar actief is in verschillende marktsegmenten met een breed pakket aan technische disciplines, heeft haar snelle groei in de afgelopen jaren vooral te danken aan autonome groei. Het familiebedrijf werkt al jaren met zelfsturende teams en stimuleert hiermee ondernemerschap bij haar bijna 1600 medewerkers verspreid over 18 vestigingen in het hele land. Ook is de technisch dienstverlener gegroeid door enkele miljoenenovernames. “Jaarlijks nemen wij een aantal bedrijven over die passen bij onze cultuur, die dezelfde normen en waarden hebben en expert zijn in elektronische– en werktuigbouwkundige installaties. Soms bedienen ze branches waarin wij nog niet opereren of hebben ze specialismen die wij nog niet in huis hebben, maar ook kunnen we op deze manier werken aan onze positie als landelijke speler met lokale vestigingen. Zo zorgen wij voor een vertrouwd gezicht richting onze klanten. Ontwikkelingen die allemaal bijdragen aan ons succes”, aldus Henny de Haas.

Aanwas nieuw personeel

De groei van Hoppenbrouwers maakt voortdurend ruimte voor de aanwas van nieuw personeel. Ondanks krapte op de arbeidsmarkt solliciteerden het afgelopen jaar maar liefst 5400 mensen bij het bedrijf. Daarvan zijn er 462 aangenomen, plus zo’n 200 stagiairs. De Haas: ‘We hebben op zich geen tekort aan medewerkers; wel een ‘overschot’ aan passie en ambitie. Die houding geeft ons ruimte om verder te groeien. De uitdaging bij personeel is overigens om niet alleen de juiste mensen te vinden, maar vooral om ze te behouden. Bovendien focussen we ons in onze groeiambitie steeds meer op de werving van zij-instromers en vrouwen in de techniek.”

Top 3 positie in de branche

Volgend jaar wil Hoppenbrouwers op al haar specialismen een top 3 positie in de branche innemen en richting 2030 wil het bedrijf groeien naar 5000 medewerkers verspreid over 40 vestigingen in het land. “Hiervoor moeten we blijven investeren in de kennis en ontwikkeling van onze medewerkers en ons blijven concentreren op klanttevredenheid. Bovendien moeten we onze expertise in slimme en duurzame installatietechnieken continue vergroten om als technisch dienstverlener te kunnen bijdragen aan grote maatschappelijke vraagstukken. Uiteindelijk willen we samen met onze medewerkers, klanten en onderwijspartners een waardevolle bijdrage leven aan de leefomgeving van mensen door deze comfortabeler, schoner, veiliger en duurzamer te maken”, aldus de algemeen directeur. Voor dit jaar koerst Hoppenbrouwers op een omzet van 300 mio en lanceert de technisch dienstverlener onder meer een e-commerce consumentenplatform.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief