Collega’s starten doneeractie voor de Wensambulance

Collega’s Patrick de Wagter en Werner van Heel bundelden de krachten met hun Hoppenbrouwers collega’s en zamelden €500,- in voor Stichting WensAmbulance Brabant. Het begon als een grap tijdens de vrijdagmiddagborrel, maar Patrick voegde de daad bij het woord voor de inzamelingsactie: zijn baard is er op de vrijdagmiddag afgeschoren voor het goede doel.

Patrick (engineer calculator) en Werner (projectcoördinator) zijn directe collega’s op de afdeling Service Werktuigbouwkunde in Udenhout. De werkweek sluiten zij regelmatig samen met andere collega’s af bij de vrijdagmiddagborrel. Dit was dan ook de plek waar Werner het eerste balletje opgooide: “Onder het genot van een biertje begon ik mij te beseffen dat ik Patrick nog nooit zonder baard had gezien. Daar begon de onderhandeling: ik vroeg voor hoeveel geld Patrick zijn baard eraf zou scheren”, zegt Werner lachend. Bij het bedrag van €300,- schudde Patrick nog flink zijn hoofd: “Ik moest er in eerste instantie helemaal niet aan denken om mijn baard eraf te laten scheren. Maar toen kregen we het over de bestemming van het geld. We waren het er allemaal mee eens dat we het geld zouden doneren aan het goede doel. Met dat in mijn achterhoofd heb ik ingestemd bij €500,-. Al had ik niet verwacht dat het werkelijkheid zou worden”, vertelt Patrick.

Stichting WensAmbulance

Het goede doel werd al snel bepaald. Stichting Wensambulance maakt het mogelijk dat terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek vervoert en begeleidt worden door professionele vrijwilligers. De stichting is volledig afhankelijk van giften, donaties, legaten en sponsoring. Mocht het bedrag van €500,- niet gehaald worden tijdens de inzameling onder collega’s, dan zou het ingezamelde bedrag alsnog aan Stichting Wensambulance gedoneerd worden. Patrick zou dan alleen geen afscheid hoeven te nemen van zijn baard.

De weg naar €500,-

Werner ging na de vrijdagmiddagborrel meteen aan de slag. Hij vertelde zijn idee tegen zijn vrouw, die hem aanspoorde om door te zetten. Zo gezegd, zo gedaan: “Ik heb meteen Henny, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek, gemaild met mijn idee. Hij was enthousiast en verzekerde mij het openstaande bedrag bij te sponsoren tot de €500,-. Ik heb een mail de deur uitgestuurd naar alle collega’s en een bericht geplaatst op ons intranet waarbij zij geld konden overmaken.” Twee andere collega’s zijn nog door het pand in Udenhout gelopen om geld op te halen. Ook is er een grote pot bij de receptie neergezet waar collega’s geld in konden gooien: “Uiteindelijk hebben we €316,- opgehaald! Het aanvullende bedrag is gesponsord door Hoppenbrouwers.”

Een geslaagde actie

Werner en Patrick vinden de actie meer dan geslaagd: “Het is super leuk om te zien dat we samen zoiets teweeg kunnen brengen onder de collega’s en dat uiteindelijk nog zoveel collega’s iets gedoneerd hebben. We hebben ontzettend veel leuke reacties gehad”, aldus Werner.

Inmiddels zijn we alweer wat weken verder en is de baard van Patrick is alweer flink gegroeid. Patrick: “Ik herkende mijzelf bijna niet terug zonder baard! Mijn collega’s hebben het in ieder geval alleen de vrijdag gezien. Ik was twee weken vrij en na mijn vakantie was mijn baard eigenlijk alweer terug!”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief