Bouwen aan een toekomstbestendig Meulenbelt

Veel aandacht voor duurzaamheid bij nieuwbouw TMZ-locatie

Woonzorglocatie Het Meulenbelt van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) wordt de komende jaren – op dezelfde plek – volledig vervangen door toekomstbestendige nieuwbouw.  Doordat er in de nieuwe plannen veel aandacht is voor ‘groen, ruimte en licht’, kunnen bewoners straks nog meer genieten van de groene omgeving bij Het Meulenbelt. Alle bewoners krijgen bovendien een eigen studio met eigen sanitair. Zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo en Hoppenbrouwers Techniek Almelo (voorheen Löwik Installatietechniek) hebben vandaag het bouwcontract ondertekend.

Door te kiezen voor nieuwbouw kan er worden gebouwd volgens de nieuwste inzichten en maatstaven op het gebied van ouderenzorg en duurzaamheid. Het nieuwe complex is straks volledig gasloos dankzij gebruik van bodemwarmte. Met het toepassen van bodemwarmte hebben de samenwerkende partijen al eerder goede ervaringen opgedaan.

“Het wordt een bijzonder gebouw; toekomstbestendig en met veel ruimte, licht en comfort voor onze bewoners. Wij gaan er samen iets moois van maken”, zegt TMZ-bestuurder Willy Belshof, doelend op de samenwerking met ontwikkelende bouwer Dura Vermeer en Hoppenbrouwers Techniek Almelo. De partijen werkten eerder al samen bij de nieuwbouw van Het Weggeler in Almelo en Erve Mensman in Geesteren. Het nieuwe woonzorgcomplex is ontworpen door architect Hans Groenewegen.

Aanpak

De bouw van het Meulenbelt wordt fasegewijs uitgevoerd en duurt vijf jaar. In de nieuwe plannen wordt eerst een nieuwe vleugel gebouwd tussen de huidige twee vleugels, waarna de ‘oude’ vleugel gesloopt wordt. Door deze aanpak hoeven de bewoners niet tijdelijk te verhuizen. Dit was een belangrijke voorwaarde voor TMZ.

Het Meulenbelt gaat weer dezelfde doelgroepen huisvesten als dat op dit moment het geval is. Regiomanager Martine Dijkstra vertelt: “De locatie telt meerdere bouwlagen. Op de begane grond komen de psychogeriatrische afdelingen. Op de eerste verdieping komen somatische afdelingen, een afdeling voor geriatrische revalidatie en een afdeling voor beademing. Op de tweede verdieping komt het hospice en overbruggingszorg. Het wordt een modern en duurzaam woonzorgcomplex in een prachtige groene omgeving. Bewoners kijken straks uit op de groene omgeving of de vijver bij Het Meulenbelt.”

TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2400 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk.

Ondertekening van het contract door (van links naar rechts) Koert Terhürne (directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo), Willy Belshof (Raad van Bestuur TMZ) en Peter Valk (directeur Hoppenbrouwers Techniek Almelo).

Ontvang onze nieuwsbrief