Baas van morgen:

Amelie, Isabel en Jalal krijgen voor één dag de touwtjes in handen

Honderden leerlingen namen op 1 juni, tijdens JINC Baas van Morgen, plaats op de stoel van een CEO, directeur of politicus. Zo ook Amelie, Isabel en Jalal. Jalal nam het stokje over van Rutger Hermans, vestigingsleider van Hoppenbrouwers in Arnhem. En Amelie en Isabel kregen in Nijmegen de touwtjes in handen, waar ze voor één dag het werk van directeur Babette van Loon overnamen.

Het is al vroeg dag als directeur en vestigingsleider Babette van Loon haar auto parkeert in Nijmegen, voor de deur van het huis waar Isabel woont. De dames worden in stijl opgehaald; Babette heeft speciaal de avond ervoor haar auto nog gewassen. Na een korte kennismaking nemen Amelie en Isabel achterin plaats en vertrekt het gezelschap naar de Pathé bioscoop in Nijmegen-Lent, waar ze ook Rutger Hermans (vestigingsleider van Hoppenbrouwers Arnhem) en ‘baas’ Jalal zullen treffen.

Amelie en Isabel (15 en 14 jaar oud), twee beste vriendinnen, zitten samen op het VMBO (gemengde leerweg) van het Mondial College in Nijmegen. Jalal (17 jaar oud) komt uit Syrië en is nu twee jaar in Nederland. Hij zit op het ISK in Arnhem.

Ieder kind heeft talent

Onze bazen van vandaag worden door het team van JINC warm welkom geheten in de Pathé bioscoop. JINC heeft de visie dat ieder kind talent heeft. Daarom strijdt de organisatie – samen met bedrijven en scholen – voor een samenleving waar je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Via het speciale JINC-programma, waar de ‘Baas van Morgen’ onderdeel van is, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Ook bij Hoppenbrouwers geloven we dat de jeugd de toekomst is. We werken nauw samen met scholen en hebben een eigen Hoppenbrouwers academy, waar leren en ontwikkelen centraal staat.

Vanuit Hoppenbrouwers nemen twee vestigingen deel aan het programma ‘JINC Baas van Morgen’: Hoppenbrouwers Techniek in Arnhem (waar Jalal plaats neemt op de stoel van vestigingsleider Rutger Hermans) en Hoppenbrouwers Techniek in Nijmegen (waarbij Amelie en Isabel voor één dag het stokje overnemen van directeur Babette van Loon).

Na een lekker ontbijtje bij Pathé vertrekken Rutger en Jalal naar de vestiging van Hoppenbrouwers in Arnhem en gaan Babette, Amelie en Isabel naar Nijmegen. Daar nemen ze eerst de planning van de dag door: Amelie en Isabel zijn de baas!

BIM 3D tekenen

Ook Carmen is vandaag speciaal naar Nijmegen gekomen. Carmen werkt als (BIM-)modeleur in Heesch en heeft de 3D-ontwerpen van een nieuw project bij zich. Die wil ze graag even checken bij onze nieuwe bazen. Tijd voor een spoedcursus BIM, dus! Amelie en Isabel zijn onder de indruk, na wat uitleg van Carmen voeren ze zelf nog wat aanpassingen door in het 3D-ontwerp.

Vrouwen in de Techniek

Hoezo is de techniek een mannenbolwerk? Voor de brainstormsessie die aan het eind van de ochtend op het programma staat, zijn HR Business Partner Renate, HR-Adviseur Iris, regiomarketeer Geanne én monteur Hedwig naar de vestiging gekomen. Ook projectondersteuner Anja sluit aan. De acht vrouwen buigen zich over vraagstukken wat er nodig is om gelukkig te zijn en hoe de techniek aantrekkelijker gemaakt kan worden voor vrouwen. Daar hebben Amelie en Isabel hebben wel een idee over: “Je moet vrouwen met minder ervaring in de techniek een keer de kans geven om eens rond te kijken.” En: “Als iemand écht wil, aanmoedigen om er gewoon voor te gaan!”

– het bericht gaat verder onder de aftermovie van Nijmegen –

Honderden leerlingen namen op 1 juni, tijdens ‘JINC Baas van Morgen’, plaats op de stoel van een CEO, directeur of politicus. Amelie en Isabel kregen in Nijmegen de touwtjes in handen, waar ze voor één dag het werk van directeur Babette van Loon overnamen.

Project onder de Waalbrug

In de middag brengen Amelie en Isabel samen met Babette en monteur Hedwig een bezoek aan een heel bijzonder project. Hedwig werkt samen met haar team aan een botenhuis: de Bastion, het watersportcomplex voor roeiverenigingen, wordt precies onder de Waalbrug gebouwd. Bij het project worden ze opgevangen en rondgeleid door praktijkopleider Bert en projectleider Twan die onze bazen alles laten zien wat er gedaan is op het gebied van beveiliging en hoe het nieuwe gebouw op een duurzame manier verwarmd wordt. Wat gaaf om van zo dichtbij te mogen zien!

Of onze bazen later ook gaan werken in de techniek? Isabel twijfelt. Muziek is haar passie en haar grote droom is om gitarist in een band te zijn. Maar Amelie denkt van wel: “Maar dan waarschijnlijk wel in de houtbewerking.”

Overweeg jij (ook) een carrière in de techniek?

Bekijk onze mogelijkheden voor studentenlaat je omscholen of kom eens vrijblijvend kennismaken onder het genot van een kopje koffie.

Ontvang onze nieuwsbrief