9 studenten starten in HOP Experience Center

Professionals in de techniek. Vind ze maar eens. Hoppenbrouwers Techniek bedacht een innovatieve manier om zélf engineers op te leiden: het HOP Experience Center. Miguel de Koninck en Marc Vermee werkten dit idee verder uit, waarover binnen het cluster Industrie en Water de afgelopen jaren al vaak werd gesproken.

Zelf engineers opleiden

Met het HOP Experience Center (HEC), met een vaste stek in gebouw de Broedplaats (Udenhout), kan Hoppenbrouwers zélf mensen opleiden in de Industriële Automatisering. Het is de optimale leeromgeving tussen studenten/leerlingen en vaste medewerkers binnen het bedrijf. Daarnaast is het HEC inzetbaar voor het geven van gastcolleges aan studenten van het mbo en hbo. Ook tijdens open dagen en banenavonden kan het HEC een rol vervullen bij het in beeld brengen van techniek. Het HEC is bovendien inzetbaar voor het bijscholen van eigen medewerkers en duaal studenten.

Uitwerking 1e cel van de 6 cellen

In juni 2018 startten 2 studenten met het globaal uitwerken van de in totaal 6 cellen van het gehele HEC. Hierna werkten ze in detail de 1e cel, een zelfsorterende knikkercel, uit. Deze 1e cel wordt in de eerste maanden van 2019 gerealiseerd. Daarnaast gaan 8 studenten en duaal-studenten verder met de realisatie van de volgende 5 cellen door gebruik te maken van verschillende soorten besturingssystemen. Zo is het mogelijk om aan het hele proces binnen een project te werken; van FOS (functionele beschrijving) tot en met de oplevering.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief