Hoppenbrouwers tipt: subsidies voor de hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp levert je genoeg op, maar is soms ook een investering. Zeker als je eerst ook je woning beter moet isoleren. Of als de cv-ketel direct vervangen moet worden. Dan is het fijn als je subsidies voor de hybride warmtepomp kunt krijgen. Gelukkig weet Hoppenbrouwers Techniek precies welke subsidies je kunt aanvragen. We wijzen je de weg.

First things first: isoleren

Is jouw woning al klaar voor de hybride warmtepomp? Als je wilt dat je huis echt goed opwarmt, moet het goed geïsoleerd zijn. Moet je hier nog mee aan de slag, dan kun je daar subsidie voor krijgen. Voer twee of meer maatregelen uit, en krijg tot 30 procent subsidie. Heb je maar één maatregel nodig, dan is de subsidie tot 15 procent van de kosten.

Maatregelen waarvoor je subsidie krijgt zijn:

  • spouw- en buitenmuurisolatie
  • dak-, bodem- of vloerisolatie
  • hr++-glas

Er zit een aantal eisen aan de subsidie. Bijvoorbeeld dat je de maatregelen door een bedrijf laat uitvoeren en genoeg vierkante meters isoleert.

Subsidie voor de hybride warmtepomp

Hoeveel subsidie je voor een hybride warmtepomp krijgt, verschilt per type. Bij Hoppenbrouwers Techniek vind je de Intergas Xtend: een model waarmee wij alleen maar goede ervaringen hebben. Op dat model zit 2.400 euro subsidie.  Ook bieden wij de Daikin Altherma aan. Op dit model zit 2.850 euro subsidie. Wij adviseren altijd om die aan te vragen, want het scheelt veel in de kosten. De aanvraag moet je zelf doen met je DigiD op de website van de Rijksoverheid.

Subsidie elektrische warmtepomp

Voor all-electric warmtepompen kun je ook subsidie vragen. Dat gaat, net als bij de hybride variant, via de ISDE-subsidie. Omdat deze pomp volledig op elektriciteit werkt en je dus geen gas meer verbruikt, is de subsidie hoger. Verder geldt: hoe hoger het vermogen van de pomp, hoe hoger het subsidiebedrag. Je kunt pas subsidie aanvragen na installatie. Het aankoopbedrag moet je dus eerst zelf betalen voordat je een deel in subsidies terugkrijgt. Subsidies voor een all-electric warmtepomp beginnen bij 3.150 euro.

Met subsidie is de hybride warmtepomp een nog interessantere verduurzamingsmaatregel. Ontdek wat die nog meer een goede keuze maakt.

Lees er alles over

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

Alle soorten warmtepompen op een rij

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Alle soorten warmtepompen op een rij

Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen
Lees meer over Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een hybride warmtepomp

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Kan een hybride warmtepomp in mijn huis?

BlogHybride warmtepompen
Lees meer over Kan een hybride warmtepomp in mijn huis?

Wat levert een hybride warmtepomp op?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Wat levert een hybride warmtepomp op?

Wat is een hybride warmtepomp?

BlogDuurzaam verwarmenHybride warmtepompen
Lees meer over Wat is een hybride warmtepomp?

Ontvang onze nieuwsbrief