Stappenplan: Hoppenbrouwers Techniek installeert een hybride warmtepomp

Je bent eruit: er komt een hybride warmtepomp in jouw woning. Zo begin jij met verduurzamen en ga je stukje bij beetje van het gas af. Hoppenbrouwers Techniek installeert dagelijks warmtepompen en weet als geen ander hoe je dit goed volbrengt. Graag nemen we je mee in het stappenplan.

Stap 1: de hybridekiezer

We komen maar wat graag een hybride warmtepomp bij jou in huis installeren. Maar we willen je niet teleurstellen als blijkt dat je huis bijvoorbeeld niet goed geïsoleerd is of er niet voldoende ruimte is voor de buitenunit. Liever bereid jij je goed voor, zodat je als wij na het adviesgesprek voor installatie komen zeker weet dat de warmtepomp binnen een dag hangt.

Daarom vind je op onze website een hybridekiezer; een aantal vragen waarmee wij zien of jouw woning klaar is voor de hybride warmtepomp. We willen weten welke cv-ketel je nu hebt. Onze hybride warmtepomp werkt namelijk alleen samen met een Intergas HRE- of Xtreme-ketel. Heb je die niet? Dan nemen we de cv-ketel meteen mee in installatie.

Verder willen we weten hoe alle verdiepingen verwarmd worden, hoe goed de isolatie is en waar we de buitenunit kunnen plaatsen. Heb je alle vragen beantwoord, dan komt er een advies uit én kun je een adviesgesprek met ons inplannen.

Stap 2: foto’s insturen

Voordat we een adviesgesprek inplannen, willen we graag zien waar we te werk gaan. Daarom vragen we je om foto’s te uploaden: van de plaats waar de cv-ketel hangt, van de thermostaat en van de ruimte voor de buitenunit. Zo kunnen wij beter beoordelen of we een hybride warmtepomp kunnen installeren.

Stap 3: adviesgesprek

Wanneer jij je foto’s hebt ingestuurd, krijg je in de aanvraagflow ons voorstel te zien. Vind je dit oké, dan is het tijd voor het adviesgesprek waarin we het voorstel nog eens bespreken. Een van onze adviseurs komt bij je langs. Samen lopen jullie de vragen en foto’s door. De adviseur kijkt zelf naar de huidige situatie en bekijkt wat er eventueel extra nodig is voor installatie. We leggen het hele proces en de werking van de hybride warmtepomp uit. Dit is hét moment om al je vragen te stellen.

Misschien dacht je dat de woning niet goed genoeg geïsoleerd was, maar blijkt anders uit het gesprek. Of we zien op de foto’s opvallende dingen waarover we kunnen adviseren. De adviseur controleert ook meteen of er voldoende ruimte is voor de hybride warmtepomp. Na dit gesprek plannen we direct een afspraak in voor de installatie. We vragen een aanbetaling zodat we van start kunnen. Zo weet je zeker dat de montage vlekkeloos verloopt.

Ook de cv-ketel vervangen

Tijdens het bezoek van onze adviseur checkt die ook altijd of de cv-ketel nog goed is. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel, die daarom nog in goede staat moet zijn. Dat betekent concreet dat die niet ouder dan zeven jaar mag zijn. Onze hybride warmtepomp werkt alleen samen met een bestaande Intergas HRE- of XTREME-ketel. Heb je die niet? Dan kunnen we meteen een nieuwe cv-ketel installeren bij de hybride warmtepomp.

Stap 4: hybride warmtepomp installeren

Onze monteurs komen langs en installeren de hybride warmtepomp. Daar zijn ze ongeveer een halve dag mee bezig. Vervangen ze direct de cv-ketel? Dan duurt het een dag. Als de warmtepomp hangt, leggen ze uit hoe alles werkt. Daarna kan het opwarmen van de woning beginnen.

Start meteen de vragenlijst voor jouw hybride warmtepomp.

Naar de vragenlijst

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

Alle soorten warmtepompen op een rij

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Alle soorten warmtepompen op een rij

Hoppenbrouwers tipt: subsidies voor de hybride warmtepomp

Hybride warmtepompenWetgeving
Lees meer over Hoppenbrouwers tipt: subsidies voor de hybride warmtepomp

Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Kan een hybride warmtepomp in mijn huis?

BlogHybride warmtepompen
Lees meer over Kan een hybride warmtepomp in mijn huis?

Wat levert een hybride warmtepomp op?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Wat levert een hybride warmtepomp op?

Wat is een hybride warmtepomp?

BlogDuurzaam verwarmenHybride warmtepompen
Lees meer over Wat is een hybride warmtepomp?

Ontvang onze nieuwsbrief