Zij-instromen bij Hoppenbrouwers Zij-instromen bij Hoppenbrouwers

“Ik volg via Hoppenbrouwers de avondopleiding Elektrotechniek op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Elke woensdag- en donderdagavond ga ik naar school en daarnaast werk ik vijf dagen in de week als leerling monteur bij het team luxe woningbouw. Ik krijg begeleiding van mijn coach met mijn opdrachten voor school. Mijn doel is om door te groeien naar Monteur Elektrotechniek.”

Robert van Vught – Zij-instromer Elektrotechniek

Vijf meest gestelde vragen over starten als zij-instromer bij Hoppenbrouwers Techniek

Wanneer kan ik als zij-instromer starten bij Hoppenbrouwers Techniek?
De eerste stap is om bij ons te solliciteren. In deze sollicitatie motiveer je jouw wens om je bij ons om te scholen. Als jouw motivatie ons aanspreekt, nodigen we je uit voor een gesprek. Daarin achterhalen we of de keuze voor techniek binnen ons bedrijf écht bij je past. Uiteraard checken we je vooropleiding om te kunnen starten met een BBL-traject voor zij-instromers. In de meeste gevallen betekent dat, dat je eerder een opleiding op mbo-niveau (2, 3 of 4) hebt voltooid. Staat het licht voor ons beiden op groen? Dan zoek je zelf een onderwijsinstelling die bij jou past. De verantwoordelijkheid voor het selecteren daarvan ligt bij jou. Uiteraard zijn we bereid om je te helpen een stap in de goede richting te zetten.

Hoe ziet het programma voor zij-instromers eruit?
Je combineert het werken bij Hoppenbrouwers met een studie op een onderwijsinstelling. Een niveau-3 opleiding duurt maximaal drie jaar. Op sommige onderwijsinstellingen kun je op elk gewenst moment starten met het onderwijsprogramma. Afhankelijk van het rooster van de onderwijsinstelling werk je vier of vijf dagen per week en volg je overdag of ’s avonds lessen op school. De vaktheoretische lessen volg je wekelijks in de middag/avond of tijdens twee avonden. Als zij-instromer ben je onderdeel van een van onze teams en werk je in echte projecten. Vanuit dit team krijg je een coach, die jou begeleidt op de werkvloer. Voorwaarde voor een vast dienstverband is dat je binnen de gestelde tijd je diploma haalt.

Wanneer kan ik als zij-instromer de volgende stap maken?
Naast een eerste diploma is ervaring bepalend. Iedereen die voor jou al is gestart als zij-instromer zal het beamen: werken in de elektrotechniek/werktuigbouwkunde is écht een vak. Je moet vakvolwassen zijn voordat je de volgende grote stap kunt maken in functie. Naast de vaktheorie, moet je de praktische vaardigheden beheersen en het werk kunnen organiseren. Daarna zijn de doorgroeimogelijkheden bij Hoppenbrouwers Techniek bijna onbegrensd. Wij kijken samen met jou naar je ambities en welke werkzaamheden daarbij passen.

Wat verdien ik als zij-instromer?
Hoppenbrouwers Techniek betaalt je opleiding en eventuele bijkomende studiekosten. Daarnaast teken je bij ons een arbeidsovereenkomst voor vier of vijf dagen per week, afhankelijk van je opleiding. Je salaris hangt af van het aantal uur dat je werkt. Daarnaast ontvang je vakantiedagen (25 bij een fulltime dienstverband en 13 atv-dagen), een goede pensioenregeling en een bonusregeling afhankelijk van de bedrijfswinst.

Waarom werkt Hoppenbrouwers Techniek graag met zij-instromers?
We willen onze medewerkers graag laten groeien. Om daarin te slagen, is aanwas van nieuwe medewerkers noodzakelijk. Zij-instromers vormen voor ons een extra doelgroep om aan te trekken. De ervaringen laten zien dat het een fantastische groep is om mee samen te werken, door hun zelfstandigheid, arbeidsethos en motivatie.