Kom kennismaken Werken bij Hoppenbrouwers | Event

Wat kun je verwachten?

Bioscoop
Kennisplein
Speedmeets
Een kijkje in de praktijkschool

Ervaring van een bbl'er

Benieuwd naar de ervaring van andere bbl’ers? Je leest het in medewerker aan het woord. Bram Bechtold kwam als bbl-leerling bij Hoppenbrouwers binnen. Hard werken en een goede werkhouding hebben Bram veel gebracht. Zo wist hij zichzelf in een paar jaar tijd op te werken tot monteur. Eentje met ambities. Bram: “Ik hoop volgend jaar door te kunnen groeien tot eerste monteur. En als ik dan nog verder denk, dan wil ik leidinggevend monteur of uitvoerder worden. Ik weet dat het niet bij dromen hoeft te blijven. Doorgroeien is echt haalbaar binnen Hoppenbrouwers. Met de juiste houding en een dosis doorzettingsvermogen maak je je eigen carrière.”

Bram Bechtold Monteur Elektrotechniek

De meest gestelde vragen over een bbl-traject bij Hoppenbrouwers

Mag ik als bbl’er aan alles meedoen bij Hoppenbrouwers Techniek?

Ja! Je werkt in een team aan echte projecten en bent overal bij betrokken. Uiteraard presteer je naar vermogen en wat past binnen de veiligheidsnormen passend bij je leeftijd.

Wat ga ik verdienen als bbl’er?
Als bbl-er kom je bij ons in dienst en krijg je een startsalaris dat past bij jouw leeftijd en opleidingsrichting. Vanuit daar groeit jouw salaris met je ontwikkeling mee. Daarnaast krijg je de opleidingskosten betaald en wordt je scholingsdag op mbo bbl niveau 2, 3 en 4 doorbetaald

Leeft techniek in jou?

 

Je ziet het misschien niet, maar techniek is overal. Het maakt onze leefomgeving veiliger, gezonder en comfortabeler. Kwaliteit van leven continu willen verbeteren, voor onze generatie en de volgende… Dat is Hoppenbrouwers.

 

Wil jij ook bijdragen aan de wereld van morgen?

Ervaring van een zij-instromer

Als zij-instromer ben je bij Hoppenbrouwers van harte welkom! Maar hoe is dat nou zo’n zij-instroomtraject? Mike Rijvers verruilde zijn koksmessen voor een spanningzoeker en starte zijn carrière in de techniek. “Elektrotechniek heeft me altijd al geïnteresseerd, het leek me altijd al een mooi beroep”, vertelt Mike. “Nadat ik de stap had gemaakt me om te scholen, ging het eigenlijk allemaal heel snel. Inmiddels ben ik al zo’n 10 maanden verder en denk ik nog steeds dat ik de juiste beslissing heb genomen.”

Mike Rijvers is zij-instromer

De meest gestelde vragen over een zij-instroomtraject bij Hoppenbrouwers?

Wanneer kan ik als zij-instromer starten bij Hoppenbrouwers Techniek?
De eerste stap is om bij ons te solliciteren. In deze sollicitatie motiveer je jouw wens om je bij ons om te scholen. Als jouw motivatie ons aanspreekt, nodigen we je uit voor een gesprek.

Hoe ziet het programma voor zij-instromers eruit?
Je combineert het werken bij Hoppenbrouwers met een studie op een onderwijsinstelling. Een niveau-3 opleiding duurt maximaal drie jaar. Op sommige onderwijsinstellingen kun je op elk gewenst moment starten met het onderwijsprogramma.

Voordelen van een zij-instroomtraject bij Hoppenbrouwers

Opleidingskosten worden betaald
Begeleiding door ervaren technici
Omscholing naar een technische functie
Kans op een vast contract

Starten met een duaal-traject

Liever leren en werken combineren en dat op hbo niveau? Wanneer je interesse hebt in techniek ben je bij Hoppenbrouwers van harte welkom! Via een duaal-traject bieden we je de mogelijkheid om je hbo opleiding te behalen door leren en werken te combineren. Je bent tijdens deze periode in dienst bij Hoppenbrouwers en gaat één dag en één avond per week naar school. We hebben een groot aanbod van disciplines en zijn actief op verschillende markten. Er is daarom altijd plek voor een duale hbo student zoals jij.

Ervaring van een duaal-student

Een fulltime opleiding bleek niet aan Bas besteed. Veel theorie, weinig actie. Bas: “Toen ik dit aan mijn docenten voorlegde, wezen ze mij op de mogelijkheid de opleiding duaal te volgen. Dit sprak mij aan, dus zocht ik een leerwerkbedrijf. Hoppenbrouwers kwam in beeld en de kennismaking voelde goed. Warm onthaal, fijne sfeer, geen dure woorden en de zaak was beklonken. Vanaf dat moment voerde ik in de praktijk uit wat ik in het klaslokaal leerde.”

Bas Steevens is duaal student bij Hoppenbrouwers Techniek

Een duaal traject bij Hoppenbrouwers: de voordelen

Je krijgt een salaris en wij betalen je studiekosten
Zelf ontdekken bij welk specialisme en functie jouw interesse ligt
Kans op een vast contract bij Hoppenbrouwers
Coaching met een persoonlijk begeleidingsplan

Stage lopen bij Hoppenbrouwers

Wij hebben uitdagende meewerkstages en stage– of afstudeeropdrachten. Je kunt vanuit allerlei technische opleidingen bij ons terecht, zoals technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica of industriële automatisering. Ook studenten zonder technische opleiding zijn welkom. Ook voor een staffunctie bij de afdelingen administratie, verbeteren & vernieuwen, communicatie / marketing, personeelszaken en ICT hebben we regelmatig stageplaatsen beschikbaar.

Ervaring van een stagiaire

Vanuit haar interesse voor de vakken natuurkunde en wiskunde, kiest Robin Monster voor een mbo opleiding Engineering in de richting Elektrotechniek. Ze stroomt door naar het hbo en kiest voor een stage bij Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht, waar zij werkt aan haar opdracht; namelijk het vervangen van de besturing van een bestaand rioolgemaal. “In mijn regio is Hoppenbrouwers nog niet zo bekend als in Brabant, dus ik was heel enthousiast toen ik op een open dag op school over de locatie Barendrecht te horen kreeg.”

Robin Monster stagiair

De drie meest gestelde vragen over een stage bij Hoppenbrouwers

1. Hoe lang duurt een stage?

Dit hangt af van de opleiding die jij volgt. Vaak gaat het om stages van een half jaar. Maar ook beroepsoriënterende stages van tien à twaalf weken komen voor. Wij staan overal voor open en passen ons aan, aan de eisen van je opleiding.

 

2. Hoe verloopt de begeleiding van stagiaires?

Tijdens een stage bij Hoppenbrouwers Techniek, krijg je een persoonlijke coach die jou tijdens jouw stage begeleidt. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt binnen ons bedrijf.

 

3. Wat is de stagevergoeding?

Als je bij ons stage loopt, krijg je een royale maandelijkse stagevergoeding gericht op jouw opleiding.

Bij een technische hbo-stage krijg je een vergoeding van € 750,- bruto per maand en bij mbo-stage niveau 3/4 €450 en niveau 1/2  €250. Bij een niet-technische hbo-stage is de vergoeding € 350,- bruto per maand, plus een eventuele bonus van € 100,- bruto per maand.

http://Redenen%20voor%20een%20bbl-traject%20bij%20Hoppenbrouwers?%20Lees%20het%20blog

Vijf redenen om Leren & Werken te combineren

 

Werken voor je geld maar wel blijven leren? Dat kan! En zelfs zonder diploma. Zo kun je bij Hoppenbrouwers Techniek leren en werken combineren door het volgen van een opleiding- of omscholingstraject. Net gestart aan een opleiding, afgestudeerd of al actief in het werkveld. Je bent nooit te oud om te leren! Wij geven je alvast vijf goede redenen waarom je dit bij Hoppenbrouwers moet doen.

Starten met een traineeship

Wanneer je net bent afgestudeerd aan een technisch hbo ben je bij Hoppenbrouwers van harte welkom! Bij ons staat de medewerker op één. Als beginnend trainee krijg je dan ook de juiste begeleiding om goed van start te kunnen gaan. Samen kijken we wat jij interessant vindt. Is er een bepaalde markt, discipline of functie waar je ervaring in wilt op doen? Je krijgt tijdens het traineeship de vrijheid om aan te geven waar je (aan) wilt werken of wat je wilt leren. Zo wordt je binnen 2,5 jaar een professional in gebouwgebonden W-installaties.

Ervaring van een trainee Werktuigbouwkunde

Na het afronden van zijn HBO-opleiding Werktuigbouwkunde, is Kal Verheijden nog niet uitgestudeerd. Eén ding weet hij wel zeker: hij wil verder in de installatietechniek. Kal kiest voor een traineeship Werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers om zich verder te kunnen specialiseren binnen zijn vakgebied. “Ik vond het tijd om aan het werk te gaan, maar daarnaast wilde ik wel blijven leren. Dit traineeship, waar ik vier dagen aan het werk ben en één dag per week naar school ga, is precies wat ik zocht”.

Een Traineeship Werktuigbouwkunde volg je aan Avans+ en duurt tweeënhalf jaar.

Voordelen van een traineeship

Binnen 2,5 jaar professional in gebouwgebonden W-installaties
Rouleren tussen diverse teams, disciplines en uitdagende projecten
Coaching op je persoonlijke ontwikkeling
Kans op een vast contract bij Hoppenbrouwers

Van starter tot vestigingsleider

Hoe het balletje kan rollen.. van junior-tekenaar doorgroeien naar vestigingsleider. Wesley Bleijenberg is de vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek in Breda, aan Veldsteen 23 op bedrijventerrein Steenakker. De vestiging is na enkele kleine verbouwingen per 1 oktober 2019 operationeel. Wesley heeft alle vertrouwen in de stap die hij heeft gezet: “Met de drive en ambitie van de juiste mensen in de teams, kan het niet anders als goed gaan! Vanuit Breda gaan we Hoppenbrouwers Techniek regionaal nog meer op de kaart zetten.”

Vestigingsleider Wesley Bleijenberg van Hoppenbrouwers Techniek Breda

Medewerkers op één

Hoe doe je dat, de beste partner zijn voor medewerkers, klanten én scholen? Dat begint bij onze medewerkers. Zij zijn het kloppende hart van Hoppenbrouwers. Onze kracht. Onze spil. Zonder hen, geen Hoppenbrouwers. Voor ons voelt het na meer dan honderd jaar allang niet meer vreemd om te vertellen dat onze medewerkers op één staan. Daarom blijven we dat doen. En wijken daar in de toekomst ook zeker niet van af. Met dat doel voor ogen bieden wij onze medewerkers alle ruimte voor zelfontplooiing en groei.