Werken bij specialisme Werktuigbouwkunde Werken bij Werktuigbouwkunde

Aan de slag binnen de discipline Wertuigbouwkunde

Het beste klimaat organiseren voor nieuwbouw- en renovatiepanden, en mensen er comfortabel laten leven en werken: binnen de discipline Werktuigbouwkunde zijn we er elke dag mee bezig. Of het nu gaat om verwarmingsinstallaties in kantoorpanden of om ventilatie in een distributiehal: bij Werktuigbouwkunde draaien we er onze hand niet voor om.

http://Werken%20in%20de%20Elektortechniek

Waarom kiezen voor Werktuigbouwkunde?

> Werken aan complexe gebouwgebonden installaties

> Werken met verfijnde technieken

> Duurzame technische oplossingen bedenken

Zo ziet werken in discipline Werktuigbouwkunde eruit

In het ene pand worden aan de lopende band pakketten gesorteerd, in een ander gebouw staan tientallen bureaus in een kantoortuin. De klantvragen die bij het team Werktuigbouwkunde langskomen, verschillen per dag. Ieder pand vraagt om een andere kijk, een verfrissende oplossing en vernieuwende producten. Dat vergt creativiteit en goede samenwerking binnen het team.

De calculator krijgt een opdracht als eerste binnen. Die opdracht wordt gecontroleerd op haalbaarheid: is die ene warmtepomp de beste oplossing voor het gebouw, of vraagt het om een andere installatie? Uiteindelijk wordt de opdracht volledig ontworpen door de engineer en uitgetekend door de tekenaar. Dat doen ze in een 3D-BIM-model om zo efficiënt mogelijk te werken. Monteurs op de bouw zien in dat model precies wat er nodig is om de installaties te monteren. Deze stappen gelden zowel voor de complexe utiliteitsprojecten als voor de kortlopende projecten.

Werken voor complexe utiliteitsprojecten

Binnen Hoppenbrouwers maken we onderscheid tussen complexe utiliteitsprojecten en kortlopende projecten. Voor de complexe gebouwgebonden installaties gaat het vaak om projecten van een halfjaar tot een jaar. In gesprek met de klant komen we erachter wat de wensen zijn en wat binnen een gebouw past.

 

Bij dit soort projecten werken we vaak nauw samen met onze andere disciplines, zoals Elektrotechniek. Of we werken zij aan zij met een externe partij, die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in vriescellen. Goede communicatie, een flexibele houding en snel schakelen zijn bepalende factoren.

Kortlopende projecten

Daarnaast kent Werktuigbouwkunde een apart team voor kortlopende projecten. Daarin vind je uitdaging in ad-hocopdrachten aannemen, kortere bouwtijd en kortlopende klussen. Denk aan het vervangen van een ketel in een nieuwbouwpand.

 

Het team van kortlopende projecten vergt door de kortere doorlooptijd en diverse klantvragen een andere kijk op de installaties en een flexibele manier van werken. In plaats van een continu proces, zoals bij langlopende projecten, kun je iedere dag aan de slag zijn met een andere installatie, een nieuw pand en een andere klant. Ga jij de uitdaging aan?

Ian en Freek team Bunkertoren

Kiezen uit verschillende markten

Van scholen en distributiecentra tot industriële bedrijven en kantoorpanden: binnen het specialisme Werktuigbouwkunde kun je aan de slag voor uiteenlopende markten. Kies bijvoorbeeld voor de markt Ziekenhuizen, ga werken in een gespecialiseerd team en monteer de ventilatiesystemen in een operatiekamer.

Leg je de focus liever op meerdere utiliteitsbouwprojecten? Dan ben je bij onze locatie in Heesch of Udenhout aan het juiste adres: monteer sanitaire en verwarmingsvoorzieningen voor een groot distributiecentrum met kantoor, om de werkomstandigheden van medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken. Liever bezig met nieuwbouwwoningen? Sluit je dan aan bij een vestiging zoals Rosmalen, en verdiep je in de wereld van warmtepompen en slimme airco’s.

http://Projectleider%20Sander%20van%20den%20Broek%20van%20Hoppenbrouwers%20Techniek

Van monteur naar projectleider: Sander vertelt

De teams van Werktuigbouwkunde blijven zich uitbreiden. Ga aan de slag op een van onze locaties, blijf jezelf ontwikkelen en daag jezelf uit. Sander van den Broek startte als monteur bij Hoppenbrouwers en groeide door naar eerste monteur. Nu is hij aan het werk als projectleider voor het team in Heesch. “Ik heb meerdere functies bij Hoppenbrouwers ontdekt en kreeg uiteindelijk de kans mijn eigen team om me heen te verzamelen. Die kans greep ik direct.”

Word onderdeel van ons team

Word jij onderdeel van het team Werktuigbouwkunde, dan kun je zomaar Henry Bemelmans tegenkomen. De projectleider voor de vestiging in Heesch heeft de leiding over binnen- en buitendienstmedewerkers. “De 35 medewerkers zijn verdeeld over meerdere teams, die ook allemaal bezig zijn met meerdere projecten.”

 

“Je ontwikkelen is een belangrijk aspect binnen het team. Dat kan in een nieuwe functie, nieuwe techniek of andere markt. Als een medewerker zich naar projectleider wil ontwikkelen, zorgen we daar samen voor, en krijgt zo iemand uiteindelijk extra verantwoordelijkheden. Als dat goed gaat, kan hij of zij eigen mensen om zich heen verzamelen en starten met een nieuw team.” Doordat Hoppenbrouwers blijft groeien, is er altijd een mogelijkheid tot doorgroeien. In welk team zien we jou binnenkort?

Ga aan de slag op een van onze vestigingen binnen het specialisme Werktuigbouwkunde. Creëer met jouw installaties een comfortabel werk- en leefklimaat.