Werken bij specialisme Werktuigbouwkunde Werken bij Werktuigbouwkunde

Aan de slag binnen de discipline Wertuigbouwkunde

Het beste klimaat organiseren voor nieuwbouw- en renovatiepanden. En ervoor zorgen dat mensen in een pand zo comfortabel mogelijk kunnen leven en werken. Binnen de discipline Werktuigbouwkunde zijn we er elke dag mee bezig. Of het nu gaat om verwarmingsinstallaties in kantoorpanden. Of om ventilatie in een distributiehal. Bij Werktuigbouwkunde draaien we er onze hand niet voor om.

http://Werken%20in%20de%20Elektortechniek

Waarom kiezen voor Werktuigbouwkunde?

> Werken aan complexe gebouwgebonden installaties.

> Werken met verfijnde technieken

> Bedenken van duurzame technische oplossingen

Zo ziet werken in discipline Werktuigbouwkunde eruit

Waar er in het ene pand aan de lopende band pakketten worden gesorteerd, staan er in een ander gebouw tientallen bureaus in een kantoortuin. De klantvragen die bij het team Werktuigbouwkunde langskomen, verschillen per dag. Ieder pand vraagt om een andere kijk, verfrissende oplossing en vernieuwende producten. Dat vergt creativiteit en goede samenwerking binnen het team.

De calculator krijgt een opdracht als eerste binnen. Deze wordt gecontroleerd op haalbaarheid. Is die ene warmtepomp de beste oplossing voor het gebouw? Of vraagt het om een andere installatie? Uiteindelijk wordt de opdracht volledig ontworpen door de engineer en uitgetekend door een tekenaar. Dat doen we in een 3D BIM-model om zo efficiënt mogelijk te werken. Monteurs op de bouw zien in het 3D-model precies wat er nodig is om de installaties te monteren. Deze stappen gelden zowel voor de complexe utiliteitsprojecten als de kortlopende projecten.

Werken voor complexe utiliteitsprojecten

Binnen Hoppenbrouwers maken we onderscheid tussen complexe utiliteitsprojecten en kortlopende projecten. Voor de complexe gebouwgebonden installaties gaat het vaak om projecten van een half jaar tot een jaar. In gesprek met de klant komen we erachter wat de wensen zijn en wat binnen een gebouw past.

Bij dit soort projecten wordt er vaak nauw samengewerkt met onze andere disciplines, zoals Elektrotechniek. Of werken we zij aan zij met een externe partij die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in vriescellen. Goede communicatie, een flexibele houding en snel schakelen zijn belangrijke factoren.

Kortlopende projecten

Daarnaast kent Werktuigbouwkunde een apart team voor kortlopende projecten. Vind je uitdaging in ad hoc opdrachten aannemen, kortere bouwtijd en kortlopende klussen. Denk aan het vervangen van een ketel in een nieuwbouwpand.

Het team van kortlopende projecten vergt door de kortere doorlooptijd en diverse klantvragen een andere kijk op de installaties en een flexibele manier van werken. In plaats van een continu proces, zoals bij langlopende projecten, kun je iedere dag met een andere installatie, nieuw pand en bij een andere klant aan de slag zijn. Ga jij de uitdaging aan?

Ian en Freek team Bunkertoren

Kiezen uit verschillende markten

Van scholen en distributiecentra tot industriële bedrijven en kantoorpanden: binnen het specialisme Werktuigbouwkunde kun je aan de slag voor uiteenlopende markten. Kies bijvoorbeeld voor de markt Ziekenhuizen en ga aan de slag in een gespecialiseerd team. Monteer bijvoorbeeld de ventilatiesystemen in een operatiekamer.

Of leg je de focus liever op meerdere utiliteitsbouwprojecten? Dan ben je bij onze locatie in Heesch of Udenhout aan het juiste adres. Monteer sanitaire en verwarmingsvoorzieningen voor een groot distributiecentrum met kantoor om de werkomstandigheden van medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken. Liever bezig met nieuwbouwwoningen? Sluit je dan aan bij een vestiging zoals Rosmalen. En verdiep je in de wereld van warmtepompen en slimme airco’s.

http://Projectleider%20Sander%20van%20den%20Broek%20van%20Hoppenbrouwers%20Techniek

Van monteur naar projectleider: Sander vertelt

De teams van Werktuigbouwkunde blijven groeien en uitbreiden. Ga aan de slag op een van onze locaties, blijf jezelf ontwikkelen en daag jezelf uit. Sander van den Broek startte als monteur bij Hoppenbrouwers en groeide door naar eerste monteur. Nu is hij aan het werk als projectleider voor het team in Heesch. “Ik heb meerdere functies bij Hoppenbrouwers ontdekt en kreeg uiteindelijk de kans mijn eigen team om me heen te verzamelen. Die kans greep ik direct.”

Word onderdeel van ons team

Word jij onderdeel van het team Werktuigbouwkunde, dan kun je zomaar Henry Bemelmans tegenkomen. De projectleider voor de vestiging in Heesch heeft de leiding over binnen- en buitendienst medewerkers. “De 35 medewerkers zijn verdeeld over meerdere teams die allemaal meerdere projecten hebben waar ze mee bezig zijn.”

“Ontwikkeling is een belangrijk aspect binnen het team. Dat kan in een nieuwe functie, nieuwe techniek of andere markt. Als iemand aangeeft richting projectleider te willen groeien, zorgen we er bijvoorbeeld samen voor dat diegene zich verder kan ontwikkelen richting die functie en uiteindelijk extra verantwoordelijkheden krijgt. Als dat goed gaat kan hij of zij eigen mensen om zich heen verzamelen en starten met een nieuw team.” Doordat Hoppenbrouwers blijft groeien, is er altijd een mogelijkheid tot doorgroeien. In welk team zien we jou binnenkort?

Ga aan de slag op een van onze vestigingen binnen het specialisme Werktuigbouwkunde. Zorg met jouw installaties voor een comfortabel werk- en leefklimaat.