Werken bij Meet- en Regeltechniek Werken bij Meet- en Regeltechniek

Waarom werken bij Meet- en Regeltechniek?

Voortdurend nieuwe ontwikkelingen
Groeiend specialisme
Focus op big data
Steeds meer een onmisbare schakel in het bouwproces

Zo ziet werken in het specialisme Meet- en Regeltechniek eruit

Werken bij het specialisme Meet- en Regeltechniek betekent ook nauw samenwerken met de collega’s van Werktuigbouwkunde, Panelenbouw en Hardware en Software. Zij zorgen immers voor het project en beginnen het tekenproces. In samenwerking met Meet- en Regeltechniek kijken ze naar het bouwbestek en de wensen van de klant. Aan de hand van het programma van eisen van het gebouw komen de mensen van Meet- en Regeltechniek, in overleg met Werktuigbouwkunde, met een plan. De automatisering rondom de systemen ligt bij ons.

 

Een dag bij Meet- en Regeltechniek bestaat uit uiteenlopende taken binnen een gestructureerde werkwijze. Zo is de ene medewerker bezig met de basis van het project – een principeschema opstellen – en de ander met het opstellen van een regeltechnische omschrijving. Andere taken zijn bijvoorbeeld: programmering, panelenbouw, elektrische bekabeling, en de meet- en regeltechniek testen en in bedrijf stellen.

 

Aan het einde van een project van deze discipline is het niet een kwestie van opleveren en niks meer laten horen. We staan voor kwaliteit en veiligheid. Die waarborgen we door een handig document bij te houden. Hierin staan alle taken, zoals het bouwen, bekabelen en testen van de installaties en de besturingskast. Iedere collega heeft toegang tot dit document en vinkt een taak af zodra die voltooid is. Zo wordt de kwaliteit geborgd na de laatste fase: het regeltechnisch in bedrijf stellen van de installaties.

Kiezen uit verschillende markten

Overal waar werktuigbouwkundige installaties te vinden zijn, is meet- en regeltechniek onmisbaar. Het verschilt in welke markt jij aan de slag gaat. Denk aan logistieke panden, kantoorgebouwen, maar ook aan ziekenhuizen. In bijna iedere markt is er behoefte aan big data. In de logistieke sector gebruiken ze die om processen efficiënter in te richten. Voor ziekenhuizen is de automatisering onmisbaar om bijvoorbeeld temperatuur en luchtverversing niet meer handmatig te moeten aanpassen.

Word onderdeel van het team Meet- en Regeltechniek

Marco Sluijs is adviseur Meet- en Regeltechniek en startte juli vorig jaar bij Hoppenbrouwers om dit specialisme uit te breiden. “Een behoorlijke uitdaging, die ik met beide handen aangreep. Waar we het vroeger uitbesteedden, houden we het nu in huis. Dat werkt niet alleen efficiënter voor onze klanten, maar wij kunnen zo ook onze kwaliteit waarborgen tijdens het gehele project. We hebben alle kennis en kunde in huis. Daardoor zijn we flexibeler en acteren we sneller, zonder afhankelijk te zijn van een derde partij.”

Start je bij het specialisme Meet- en Regeltechniek, dan is er een grote kans dat je bij Marco terechtkomt. Hij vertelt: “Op alle fronten zijn we op zoek naar nieuwe mensen om de teams voor deze discipline compleet te maken. We zijn ook continu bezig met het verbeteren en vernieuwen van het gehele proces. Om zo het werk beter in te richten en kwaliteit te blijven garanderen.” Sluit aan binnen dit specialisme en groei met ons mee.

 

Ga aan de slag binnen een van onze groeiende teams van Meet- en Regeltechniek en daag jezelf iedere dag uit met het meten en regelen van gebouwgebonden installaties.