Werken bij Elektrotechniek Werken Bij Elektrotechniek

Werken binnen discipline Elektrotechniek

Medewerker staat op één
Specialiseren in een specifieke markt
Afwisselende opdrachten

Zo ziet werken binnen Elektrotechniek eruit

Elektrotechniek schreeuwt afwisseling. Zelfs als jij je specialiseert binnen onze discipline. Want binnen een markt is geen vraag hetzelfde. En projecten wisselen elkaar aan de lopende band af. Dat geldt voor langdurige projecten, maar al helemaal binnen het team kortlopende projecten. Neem een kijkje in de keuken en krijg een beeld van het onmisbare werk binnen Elektrotechniek.

Werk je bijvoorbeeld als leerling monteur binnen de onderwijsmarkt, dan start jouw dag op locatie om kwart voor zeven. Je drinkt een goede kop koffie met alle collega’s en neemt de dag door. Om zeven uur gaat iedereen aan de bak. Je leidinggevende geeft een taak en een target. Moet je bijvoorbeeld stopcontacten afmonteren, dan probeer je een bepaald aantal af te krijgen voor de eerste pauze. Het werk van leerling monteurs worden nog gecontroleerd. Is het vertrouwen er, dan kun je zelf aan de slag.

 

Rond negen uur is het tijd voor een korte pauze. Met het team kom je samen. Al kletsend nemen jullie de ochtend door. Daarna is het weer aanpoten. Samen met een van je collega’s werk je verder aan de doelen. Aan het einde van de dag laten jullie als team de boel keurig achter en ligt alles op de juiste plek. Zo kun je morgen weer fris aan het werk.

Van lange naar korte projecten

Onze teams die op verschillende disciplines werken, geven vorm aan grote projecten. Je installeert bijvoorbeeld de elektrotechniek bij een nieuwbouw kantoorpand of een gerenoveerde school. Wanneer zij de laatste kabel hebben verbonden en schroef hebben aangedraaid, schuift de opdrachtgever door naar de teams op kortlopende projecten. De monteurs, werkvoorbereiders en projectleider binnen dit team schakelen snel.

Een kortlopend project is een breed begrip. En dat is het ook in de praktijk. De ene keer is het een klus van twee uur waarin je een stopcontact verplaatst. Het andere moment verplaats je in zes weken de elektrotechniek van een complete verdieping. Die afwisseling vraagt om flexibiliteit. Soms betekent dat werken in het weekend. Of juist werken in de avonduren als we op scholen aan de slag gaan. We passen ons werk op de klant aan, zodat zij zo min mogelijk hinder van ons merken.

Het teamgevoel staat binnen team kortlopende projecten op één, ook al werk je vooral zelfstandig en in koppels. Dat houdt ook in dat je de opdrachtgever te woord staat, creatief met hen meedenkt en overtuigt van jouw expertise. Tegelijkertijd weet je dat je er nooit echt alleen voor staat. Kom je er even niet uit, dan is je team maar één telefoontje van je verwijderd.

Ontwikkelen en verduurzamen

Elektrotechniek is continu in beweging. Zo is verduurzaming een hot topic. Steeds vaker krijgen we klantvragen gerelateerd aan duurzaamheid. We merken dat zij lang niet altijd weten wat verduurzamen precies inhoudt en wat er mogelijk is. Aan jou de taak ze mee te nemen in de mogelijkheden. Je denkt met de klant en met elkaar mee: hoe kan het slimmer, anders en beter? Geen enkele installatie of apparaat doet het als wij ons werk niet uitvoeren. Die verantwoordelijkheid voel je en daar zet je je iedere dag hard voor in.

http://Ben%20Snijder%20Engineer%20bij%20Hoppenbrouwers%20Techniek

Medewerker aan het woord

 

Meedenken met de klant, zich proactief opstellen en de verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen werk: Ben Snijder krijgt er energie van. Als engineer Elektrotechniek werkt hij op de afdeling ziekenhuizen. “Iets neerzetten waar wij trots op zijn en waar de klant tevreden over is: dat maakt mijn werk leuk.”

Word jij onderdeel van ons team?

Voeg jij je bij onze discipline Elektrotechniek, dan loop je vast Michel van Kollenburg tegen het lijf. De projectleider Elektrotechniek binnen gebouwgebonden installaties geeft leiding aan twintig man en weet als geen ander hoe jouw werkdag eruitziet. “Het mooie aan dit werk is dat je iets creëert. Het voelt goed als je uiteindelijk op de knop drukt en alles het doet.”

Michel van Kollenburg projectleider van Hoppenbrouwers Techniek

Spreken de kortlopende projecten je meer aan? Dan staat Niels Helmink als projectleider voor je klaar. Hij stuurt zeventien man aan en denkt met hen mee om de opdrachtgever het beste te helpen. “Zelf begon ik ook als monteur. Ik snap precies waar de monteurs mee te maken hebben. Zo vormen we samen het beste werk.”

Een onmisbare functie vind je binnen Elektrotechniek.