Chrissy Hoebergen - Monteur Panelenbouw Chrissy Hoebergen

“Door diversiteit op de werkplaats kan je elkaars kwaliteiten juist versterken”

Een van onze technische vrouwen werkzaam bij Hoppenbrouwers is Chrissy Hoebergen. Zij is eind 2018 begonnen als Panelenbouwer in onze vestiging in Deurne. Ondertussen is Chrissy ook buddy van leerlingen op de Panelenbouw. “Ik word dus als ervaren monteur gezien en die waardering vind ik fijn.”

“Wanneer ik mijn werk aan een ‘leek’ zou moeten uit leggen, vertel ik dat ik besturingskasten voor in de industrie maak. Het mooie hiervan vind ik het secure van het werk. Hier liggen mijn krachten ook. Ik zorg er altijd voor dat het product netjes opgeleverd wordt.”

Vrouwenwerk

“Ik vind het jammer dat er niet meer vrouwen in de panelenbouw werken. Het is fysiek niet zulk zwaar werk in vergelijking tot op de bouw. Hierdoor is dit werk wat vrouwen, naar mijn mening, prima kunnen doen. In de panelenbouw is het vooral het fijne werk en dat wordt vaak bestempeld als vrouwenwerk. Dit is uiteraard niets ten nadelen van mannen, want mijn mannelijke collega’s leveren net zulk goed werk als ik.”

Carrière switch

Chrissy werkt al 3 jaar in de techniek. “Hiervoor heb ik in de zorg gewerkt, maar dat bleek niet mijn ding te zijn. Een vriendin van mij studeerde toen elektrotechniek en ik kon een dag met haar meelopen. Ik was gelijk enthousiast. Daarom koos ik er voor mijzelf om te laten scholen en begon ik aan de opleiding Elektrotechnische installaties niveau 3. Ik vind het vooral erg belangrijk dat ik mijn werk leuk vind en dat is zeker het geval hier in de Panelenbouw!

Elkaars kwaliteiten versterken

Volgens Chrissy is het belangrijk dat er meer vrouwen in de techniek komen werken. “Vrouwen hebben over het algemeen andere kwaliteiten dan mannen. Door diversiteit op de werkplaats kan je elkaars kwaliteiten juist versterken. Daarom wil ik vrouwen die een baan in de techniek overwegen de tip geven dat je je niet tegen moet laten houden. Misschien is het nu nog een mannenwereld, vrouwen passen er net zo goed tussen. Het zou mooi zijn als we van de techniek ook een vrouwenwereld kunnen maken.”