Vrouwen in de Techniek Vrouwen in de Techniek

Vrouwen in de techniek bij Hoppenbrouwers

De Techniek een mannenwereld? Met 91,7% mannelijke medewerkers bij Hoppenbrouwers kunnen wij dat niet ontkennen. Daarom zijn wij extra trots op de vrouwen in de Techniek die Hoppenbrouwers verrijken! In Nederland werken aanzienlijk minder vrouwen in de techniek in vergelijking tot andere Europese landen: met 18% van de vrouwen die werkzaam zijn in de techniek, komt Nederland op een laatste plaats. Dat er genoeg te leren en te doen is in de techniek voor vrouwen, bewijzen onze vrouwen in de techniek. Zij vertellen graag over hun werk in de techniek en wat het zo bijzonder maakt.

Als vrouw werken in de techniek: niets houd je tegen bij Hoppenbrouwers!

Ik heb geen achtergrond in de techniek, is dat een probleem?
Hoe houd je je staande in een mannenwereld?
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Bo Verhoef - Assistent Inkoop

Bo begon haar carrière in 2015 bij Hoppenbrouwers als stagiaire, bleef tijdens haar studie het magazijn ondersteunen en keerde afgelopen augustus terug als assistent inkoop bij Hoppenbrouwers Techniek Udenhout.

Assistent Inkoop Bo Verhoef van Hoppenbrouwers Techniek

Robin Monster - Hardware-Engineer

Vanuit haar interesse voor de vakken natuurkunde en wiskunde, kiest Robin voor een mbo-opleiding Engineering in de richting Elektrotechniek. Ze stroomt door naar het hbo en studeert af bij Hoppenbrouwers.

Robin Monster stagiair

Babette van Loon - Vestigingsleider

In mei 2021 startte Babette van Loon als vestigingsleider in Heesch, nadat ze enkele jaren als interim-leidinggevende voor diverse bedrijven werkte. Babette voelde zich direct welkom in ons familiebedrijf.

Babette van Loon vestigingsleider Heesch

Wat werken bij Hoppenbrouwers Techniek inhoudt

0
medewerkers
0
voor onze medewerkerstevredenheid
0
praktijkscholen
0
dagen werkplezier

Vrouwen bij Hoppenbrouwers

In 2020 telde de techniek branche circa 1,5 miljoen werkzame mensen. Van dit aantal is slechts 14% vrouw. Toch is het aantal vrouwen werkzaam in de techniek de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2013 waren 162.000 vrouwen werkzaam in de techniek, dat is gegroeid naar 226.000 werkzame vrouwen in 2020. Dit is een groei van 39% en verwacht wordt dat deze lijn blijft stijgen (Techniekpactmonitor, 2021).

Deze groeiende trend is ook bij Hoppenbrouwers te zien. De afgelopen jaren is Hoppenbrouwers flink gegroeid. Onder de 1600 medewerkers van Hoppenbrouwers, zijn er 140 vrouw. Deze vrouwen zijn zowel werkzaam in de technische functies als in de ondersteunende functies zoals Administratie, Marketing, Communicatie en Personeelszaken. 42 van de vrouwelijke Hopjes hebben een technische functie.