Vrouwen in de Techniek Vrouwen in de Techniek

Vrouwen in de techniek bij Hoppenbrouwers

De Techniek een mannenwereld? Met 91,7% mannelijke medewerkers bij Hoppenbrouwers kunnen wij dat niet ontkennen. Daarom zijn wij extra trots op de vrouwen in de Techniek die Hoppenbrouwers verrijken! In Nederland werken aanzienlijk minder vrouwen in de techniek in vergelijking tot andere Europese landen: met 18% van de vrouwen die werkzaam zijn in de techniek, komt Nederland op een laatste plaats. Dat er genoeg te leren en te doen is in de techniek voor vrouwen, bewijzen Bo, Chrissy, Roxy, Tanja en Marina. De vijf vrouwelijke werknemers van Hoppenbrouwers vertellen graag over hun werk in de techniek en wat het zo bijzonder maakt.

Tanja Spinhoven - Werkvoorbereider

Tanja’s droom naar een carrière in de techniek begon al op jonge leeftijd. Na haar studie Werktuigbouwkunde is ze bij verschillende werkgevers aan de slag gegaan. In 2017 kwam Tanja als werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers werken.

Werkvoorbereider Tanje van Spinhoven van Hoppenbrouwers Techniek

Als vrouw werken in de techniek: niets houd je tegen bij Hoppenbrouwers!

Ik heb geen achtergrond in de techniek, is dat een probleem?
Hoe houd je je staande in een mannenwereld?
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Bo Verhoef -Assistent Inkoop

Bo begon haar carrière in 2015 bij Hoppenbrouwers als stagiaire, bleef tijdens haar studie het magazijn ondersteunen en keerde afgelopen augustus terug als assistent inkoop bij Hoppenbrouwers Techniek Udenhout.

Assistent Inkoop Bo Verhoef van Hoppenbrouwers Techniek

Vrouwen bij Hoppenbrouwers

In 2018 telde de techniek branche circa 1,5 miljoen werkzame mensen. Van dit aantal is slechts 13% vrouw. Toch is het aantal vrouwen werkzaam in de techniek de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2013 waren 162.000 vrouwen werkzaam in de techniek, dat is gegroeid naar 201.000 werkzame vrouwen in 2018. Dit is een groei van 24% en verwacht wordt dat deze lijn blijft stijgen (Techniekpactmonitor, 2019).

Deze groeiende trend is ook bij Hoppenbrouwers te zien. De afgelopen jaren is Hoppenbrouwers flink gegroeid. Onder de 1500 medewerkers van Hoppenbrouwers, zijn er 125 vrouw. Deze vrouwen zijn zowel werkzaam in de technische functies als in de ondersteunende functies zoals Administratie, Marketing, Communicatie en Personeelszaken. 35 van de vrouwelijke Hopjes hebben een technische functie.