Vrouwen in de Techniek

Vrouwen in de Techniek

De Techniek een mannenwereld? Met 88,8% mannelijke medewerkers bij Hoppenbrouwers kunnen wij dat niet ontkennen. Daarom zijn wij extra trots op de vrouwen in de Techniek die Hoppenbrouwers verrijken! In Nederland werken aanzienlijk minder vrouwen in de techniek in vergelijking tot andere Europese landen: met 18% van de vrouwen die werkzaam zijn in de techniek, komt Nederland op een laatste plaats. Dat er genoeg te leren en te doen is in de techniek voor vrouwen, bewijzen Marina, Bo, Tanja en Chrissy. De vier vrouwelijke werknemers van Hoppenbrouwers vertellen graag over hun werk in de techniek en wat het zo bijzonder maakt.

Marina de Jong - Service Coördinator

Marina’s carrière is niet in de techniek begonnen. Toch is Marina al 12 jaar werkzaam bij Hoppenbrouwers en heeft ze meer technische kennis en ervaring dan de gemiddelde werknemer. Volgens Marina heeft ze veel kennis zichzelf bijgebracht.

Service-Coördinator Marina de Jong van Hoppenbrouwers Techniek

Chrissy Hoebergen - Monteur

Chrissy koos in eerste instantie voor een baan in de zorg, maar na het behalen van haar diploma besefte ze dat daar haar hart niet lag. Ze besloot een nieuwe opleiding te gaan volgen: elektrotechnische installaties. Inmiddels werkt ze al drie jaar bij Hoppenbrouwers. Elektrotechnische besturingen vereisen precisie en secuur werk, iets wat Chrissy echt in de vingers heeft.

Eerste Monteur Chrissy Hoebergen van hoppenbrouwers Techniek

Als vrouw werken in de techniek: niets houd je tegen bij Hoppenbrouwers!

Ik heb geen achtergrond in de techniek, is dat een probleem?
Hoe houd je je staande in een mannenwereld?
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Tanja Spinhoven - Werkvoorbereider

Tanja’s droom naar een carrière in de techniek begon al op jonge leeftijd. Na haar studie werktuigbouwkunde is ze bij verschillende werkgevers aan de slag gegaan. In 2017 kwam Tanja als werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers werken.

Werkvoorbereider Tanje van Spinhoven van Hoppenbrouwers Techniek

Bo Verhoef -Assistent Inkoop

Bo begon haar carrière in 2015 bij Hoppenbrouwers als stagiaire, bleef tijdens haar studie het magazijn ondersteunen en keerde afgelopen augustus terug als assistent inkoop bij Hoppenbrouwers Techniek Udenhout.

Assistent Inkoop Bo Verhoef van Hoppenbrouwers Techniek
Overzicht_Vrouwen bij Hop_2

Vrouwen bij Hoppenbrouwers

In 2018 telde de techniek branche circa 1,5 miljoen werkzame mensen. Van dit aantal is slechts 13% vrouw. Toch is het aantal vrouwen werkzaam in de techniek de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2013 waren 162.000 vrouwen werkzaam in de techniek, dat is gegroeid naar 201.000 werkzame vrouwen in 2018. Dit is een groei van 24% en verwacht wordt dat deze lijn blijft stijgen (Techniekpactmonitor, 2019).

Deze groeiende trend is ook bij Hoppenbrouwers te zien. De afgelopen jaren is Hoppenbrouwers flink gegroeid. Onder de 1288 medewerkers van Hoppenbrouwers, zijn er 159 vrouw. Deze vrouwen zijn zowel werkzaam in de technische functies als in de ondersteunende functies zoals Administratie, Marketing, Communicatie en Personeelszaken. 31 vrouwen hebben een technische functie, daaronder heeft Hoppenbrouwers 16 vrouwelijke werktuigbouwkunde-medewerkers en 15 vrouwelijke elektrotechniek-medewerkers. Het grootste deel van de vrouwelijke Hopjes heeft een ondersteunende functie.