Traineeship bij Hoppenbrouwers

Technisch Traineeship Werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers

Wat ga je doen?

  • Je wordt binnen 2,5 jaar professional in gebouwgebonden W-installaties
  • Je volgt een de postbachelor HIT-W aan Avans+
  • Je werkweek bestaat uit 1 dag school en 4 dagen werk
  • Rouleren tussen diverse teams, disciplines en uitdagende projecten
  • Coaching op je persoonlijke ontwikkeling
  • Soft Skills trainingen zoals samenwerken en leidinggeven
  • Het uitbreiden van je technische vakkennis
  • Young Hoppenbrouwers Community met andere trainees

Wat houdt HIT-W in?

De Hogere Installatietechniek voor werktuigkundige installaties wordt in een postbachelor aangeboden door Avans+. Tijdens de opleiding (2,5 jaar) onderzoek je innovatieve, creatieve en financieel slimme installatietechnische oplossingen,  leer je om dit te bedenken en hierover te adviseren. De eerste 2 jaar volg je lessen en werk je aan projecten. De laatste 6 maanden ga je aan de slag met een afstudeerproject voor Hoppenbrouwers Techniek. Lees meer over de opleiding in de brochure.

Trainees Ruud en Bram van Hoppenbrouwers Techniek

Trainee Bram Persoon

Bram begon met het traineeship werktuigbouwkunde omdat hij na zijn hbo-opleiding verdieping miste in de installatietechniek. Het afgelopen half jaar heeft hij met veel plezier op de afdeling Service verschillende functies mogen uitvoeren. “Op dit moment zit ik hier erg op mijn plek, maar ik sluit niet uit om in de toekomst nog een kijkje te nemen bij andere afdelingen. Ik wil namelijk mijn kennis ook breder kunnen toepassen binnen Hoppenbrouwers.”

Trainee Bram Persoon van Hoppenbrouwers Techniek

De eerste periode

Hoppenbrouwers zet medewerkers op één. Als beginnend trainee krijg je dan ook de juiste begeleiding om goed van start te kunnen gaan. Samen kijken we wat jij interessant vindt. Is er een bepaalde markt, discipline of functie waar je ervaring in wilt op doen? Je krijgt tijdens het traineeship de vrijheid om aan te geven waar je (aan) wilt werken of wat je wilt leren. Onze trainees Bram Persoon en Ruud de Haas zijn hier een goed voorbeeld van: Bram koos ervoor om op één afdeling van functie te rouleren en Ruud koos er juist voor om bij verschillende afdelingen van functie te rouleren.

Meld je aan voor Hoppenbrouwers live op 22 maart en 12 april 2021

Trainee Ruud de Haas

Ruud besloot om te starten met het traineeship zodat hij kon ervaren waar de verschillende disciplines van Hoppenbrouwers zich mee bezig houden. Zo werkte hij onder andere in de buitendienst als monteur. “Ik wilde zien hoe het in de praktijk er aan toe ging, want ik had helemaal geen praktijk ervaring.” Door meegelopen te hebben bij verschillende projecten binnen verschillende markten heeft hij meer kennis op kunnen doen over het vak en heeft hij ervaren dat theorie en praktijk niet altijd op elkaar aansluiten.

Trainee Ruud de Haas van Hoppenbrouwers Techniek

Werken en leren

Werk en studie combineren: is dat wel haalbaar? Heb ik nog genoeg vrije tijd? Jouw werkweek bestaat uit 1 dag school en 4 dagen werk. De dag dat je naar school gaat, volg je ’s middags en ’s avonds lessen. Buiten de lessen om krijg je opdrachten en heb je maandelijks tentamens. In de avonduren of het weekend zal je daarom ook tijd moeten besteden aan zelfstudie. Gemiddeld besteed je 8 tot 14 uur per week aan zelfstudie. De maandagochtend, voordat je naar school gaat, heb je vrij om aan zelfstudie te spenderen.

Trainees Ruud en Bram van Hoppenbrouwers Techniek