Technisch Traineeship Werktuigbouwkunde Technisch Traineeship Werktuigbouwkunde

Een dag van een trainee Werktuigbouwkunde

Als trainee Werktuigbouwkunde bepaal jij zelf hoe jouw Traineeship eruitziet. Wekelijks volg jij lessen om je te specialiseren in gebouwgebonden werktuigbouwkundige installaties. Dat pas je meteen toe in de praktijk. Bepaal of je deel uitmaakt van een nieuwbouwproject, een projectteam dat de luchtbehandeling in bedrijfspanden regelt. Of verdiep je in duurzame oplossingen. Samen met het team maak je ieder project tot een succes.

Het Traineeship Werktuigbouwkunde

  • Door de unieke combinatie tussen werken en leren verbreed jij je kennis en pas je die meteen toe in de praktijk;
  • Binnen Hoppenbrouwers rouleer je tussen diverse teams, disciplines en projecten. Je verdiept je in complexe installaties voor gebouwgebonden Werktuigbouwkunde;
  • Naast het Traineeship kun jij allerlei andere trainingen volgen. Bijvoorbeeld om door te groeien als BIM-tekenaar.

Zie jij jezelf al bij ons rondlopen?

Als trainee werk jij op de binnen- en buitendienst.

Goed om te weten over het Traineeship Werktuigbouwkunde

Het Traineeship betekent dat jij vier dagen in de week bij ons de theorie in praktijk brengt. De overige werkdag breng je door op school bij de Hogere Installatietechniek voor Werktuigbouwkundige Installatie (HIT-W) aan Avans+. In de tweeënhalf jaar ontwikkel jij je als vakspecialist binnen de discipline Werktuigbouwkunde. Daarnaast ben jij druk bezig jezelf te ontplooien. Persoonlijke coaching tijdens de post-bachelor helpt daarbij. Volg bijvoorbeeld trainingen over leren leidinggeven.

Wil je liever leren en werken voor een ander specialisme? Hoppenbrouwers biedt ook Traineeships voor Elektrotechniek, Beveiliging en Sprinkler.

Jij staat op één

Wij begeleiden en ondersteunen je vanaf de start van jouw Traineeship. Zoek samen met je begeleider naar jouw interesses. Dat kan een bepaalde markt, discipline of functie zijn. Trainee Ruud de Haas koos er bijvoorbeeld voor om te rouleren op verschillende afdelingen. Met jouw coach ontdek je waar jouw passie ligt. Dat betekent dat jij direct in teams aan de slag mag gaan. Je kijkt niet vanaf de zijlijn toe, maar bent onderdeel van het team. Wil je graag doorgroeien? Dan zoeken wij naar mogelijkheden. Groei bijvoorbeeld door als BIM-tekenaar, lead engineer, service engineer, werkvoorbereider of projectcoördinator.