Bram Persoon - Trainee Werktuigbouwkunde Trainee Werktuigbouwkunde Bram Persoon

“Ik heb deze periode geleerd om effectiever te werken.”

In september 2019 startte Bram Persoon met het traineeship werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers Techniek. Samen met Ruud de Haas  zijn zij de eerste trainees van Hoppenbrouwers. Hoe heeft hij de eerste periode ervaren? En wat waren de dingen waar hij deze periode tegenaan liep?

Terugblik op de eerste periode

“Ik werkte voordat ik aan het traineeship begon al enkele maanden bij Hoppenbrouwers op de afdeling service. Hier werken we aan veel kleine projecten voor bijvoorbeeld particulieren. Toen ik in september begon met het traineeship heb ik besloten om op deze afdeling verschillende functies uit te gaan voeren. Ik begon als calculator en werk nu als werkvoorbereider. Als je op kantoor zit kan je alles aan je collega’s vragen en leer je stapje voor stapje nieuwe dingen erbij. Mijn doel is om langzaam richting een adviserende functie toe te werken. Ik vind het namelijk leuk om meer naar buiten te gaan, meer de verkoop kant op. In de toekomst wil ik ook nog bij andere teams kijken, want ik wil alles ook breder kunnen toepassen binnen Hoppenbrouwers.”

Trainee Bram Persoon van Hoppenbrouwers Techniek

Combinatie werk en studie

“Ik moest in het begin best wennen, want je werkt vier dagen, gaat een dag naar school en daarnaast moet je ook buiten de lessen om tijd inplannen voor zelfstudie. Daarom probeer ik voor mezelf een vaste planning aan te houden met studeren. Vaak herhaal ik de les op donderdagavond, zaterdag werk ik aan opdrachten en maandagochtend doe ik de laatste dingen of bereid ik de les van die dag voor. Die paar uurtjes extra op de maandagochtend maken wel echt het verschil. Ik ben per week ongeveer tien uur aan zelfstudie bezig. In de weken dat we tentamens hebben merk ik wel dat ik het een stuk drukker heb. Dan leer ik ook wel het hele weekend en steek ik meer tijd in het studeren.”

Als trainee in zelfsturende teams kom je nooit werk tekort.

Grootste leerpunt

“Mijn grootste leerpunt van de afgelopen periode is toch wel dat ik heb geleerd om effectiever te werken. Ik ging van vijf naar vier dagen in de week werken en heb daardoor minder tijd om alles uit te voeren. Hierdoor ga je je tijd bewuster indelen om je werk toch voor elkaar te krijgen. In het begin deed ik alles door elkaar heen en had ik in mijn hoofd wat ik die dag moest doen. Ik kwam hierdoor op een punt waarop dat niet meer werkte en dus mijn taken niet meer af kreeg. Nu plan ik alles veel effectiever in mijn agenda. Op dinsdagochtend begin in met inplannen van de taken en afspraken die ik in de week heb. Dit werkt een stuk beter en ik heb een beter overzicht van wat nog afgerond moet worden.”

Als trainee werk jij op de binnen- en buitendienst.