NULL

Stage lopen bij Hoppenbrouwers

Stage lopen bij Hoppenbrouwers

Wil jij zelf je toekomst in de techniek bepalen?

Wil je stage lopen bij een bedrijf met bijna duizend collega’s, verschillende locaties, uiteenlopende technische disciplines en bijzondere projecten? Dat kan bij Hoppenbrouwers! Wij hebben als erkend leerbedrijf plaats voor ruim 125 stagiaires per jaar.

Wat zijn de voordelen?

  • Praktijkervaring opdoen;
  • Goede begeleiding;
  • Meedraaien binnen een team, specialisme of discipline dat past bij jouw interesse;
  • Klaarstomen voor een toekomst in de techniek.

HBO stage

Ben jij een gedreven student die graag zelf de touwtjes in handen heeft? Dan zoeken we jou!

Je kunt vanuit allerlei technische hbo-opleidingen bij ons terecht, zoals Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica of Industriële automatisering. Wij hebben uitdagende stage- of afstudeeropdrachten. Ook studenten zonder technische opleiding zijn welkom. Ook voor een staffunctie bij de afdelingen Administratie, Verbeteren & Vernieuwen, Communicatie, Personeelszaken en ICT hebben we regelmatig stageplaatsen beschikbaar.

HOP Experience Center

Het HOP Experience Center is een innovatieve manier om zelf engineers op te leiden in de industriële automatisering. Het is de optimale leeromgeving tussen studenten/leerlingen en vaste medewerkers binnen ons bedrijf. Als HBO-stagiaire of afstudeerder kan je in de HOP Experience Center aan de slag gaan met het realiseren van product cellen door gebruik te maken van verschillende besturingssystemen. Hier ga je werken aan iets wat ook écht gebruikt gaat worden.

MBO stage

Vanuit een mbo Bol-opleiding niveau 2/3 opleiding kun je bij ons terecht voor een stageplaats.

VMBO stage

Zit je op het VMBO en ben je op zoek naar een snuffelstage? Dan hebben we ook ruimte voor jou en laten we je graag kennis maken met onze projecten binnen verschillende branches.

Maak kennis met Hoppenbrouwers tijdens open dagen onderwijs!

De komende periode zijn wij met Hoppenbrouwers te vinden op onderstaande open dagen. Je hebt dan de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met onze organisatie. Je komt meer te weten over onze mogelijkheden voor een stageafstudeer opdrachtbbl-trajectduaal-traject of bijbaan. Hopelijk zien we je daar!

Vlog Hoppenbrouwers Experience Center

In deze vlog gaat Lotte langs bij de Hoppenbrouwers Experience Center. Dit is een innovatieve manier om zelf engineers op te leiden in de Industriële Automatisering. Het is de optimale leeromgeving tussen studenten en vaste medewerkers binnen ons bedrijf.

De vier meest gestelde vragen over een hbo-stage bij Hoppenbrouwers Techniek

Wat is het grootste verschil tussen het duaal traject en stage lopen?
In een simpele vergelijking kies je in een duaal traject voor het werkende leven. Tijdens een voltijds studie waarin je stage loopt, kies je meer voor het studentenleven. De ene route is niet beter dan de andere. Het gaat er om wat het beste bij jou past. Dat bepaal je zelf. Wij bieden beide routes aan. Check van te voren de mogelijkheden in je regio.

Als je kiest voor een duaal traject, combineer je werken en leren. Hoppenbrouwers betaalt je opleidingskosten en de eventuele bijkomende studiekosten. Je hebt als duaal student al een arbeidsovereenkomst met ons. Wekelijks ga je een dag of avond naar school.

Ga je voor een voltijd hbo-opleiding, dan loop je tijdens je opleiding meerdere stages. Je betaalt zelf de opleiding. Als je bij Hoppenbrouwers Techniek stage loopt, krijg je wel een maandelijkse stagevergoeding.

Hoe lang duurt een stage voor hbo’ers?
Dit hangt af van de opleiding die jij volgt. Vaak gaat het om stages van een half jaar. Maar ook beroepsoriënterende stages van tien à twaalf weken komen voor. Wij staan overal voor open en passen ons aan, aan de eisen van je opleiding.

Hoe verloopt de begeleiding van hbo-stagiaires?
Tijdens een hbo-stage bij Hoppenbrouwers Techniek, krijg je een persoonlijke coach die jou tijdens jouw stage begeleidt. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt binnen ons bedrijf.
Je krijgt de mogelijkheid om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Heb je vragen, dan kun je terecht bij je naaste collega’s of coach.

Wat is de stagevergoeding voor (technische) hbo’ers?
Als je bij ons stage loopt, krijg je een royale maandelijkse stagevergoeding gericht op jouw opleiding.

Bij een technische hbo-stage krijg je een vergoeding van € 750,- bruto per maand. Bij een niet-technische hbo-stage is de vergoeding € 350,- bruto per maand, plus een eventuele bonus van € 100,- bruto per maand.

Kies je voor het duale traject, dan ontvang je salaris. Dat hangt af van het aantal contracturen in je arbeidsovereenkomst. Daarnaast ontvang je vakantiedagen (25 bij een fulltime dienstverband en 13 atv-dagen), een goede pensioenregeling en een bonusregeling, afhankelijk van de winst.

Technisch Traineeship Wertuigbouwkunde

Wat we steeds vaker merken, is dat afgestudeerden zich in deze gespannen arbeidsmarkt zich niet graag al vastleggen. Ze willen eerst ontdekken wat ze écht leuk werk vinden en welke rol het beste bij hen past. Daarom hebben we het Traineeship Werktuigbouwkunde ontwikkeld. Kiezen komt later wel, eerst lekker ervaring opdoen, meedraaien, bijleren en verder groeien.  Anderhalf jaar draai je mee in diverse teams en werk je mee aan uitdagende projecten in uiteenlopende werkvelden; van ziekenhuizen en scholen tot attractieparken en industrie. Zo verdiep je je kennis en ervaring in duurzame gebouw gebonden werktuigbouwkundige installaties. Je ervaart welk soort werk jou het beste ligt.