Stage, duaal, trainee & starters-editie Hoppenbrouwers LIVE: stage, duaal, trainee & starters-editie

Wat kun je verwachten van deze Leren & Werken-editie?

Informatie over opleidingstrajecten en baankansen
LIVE speedmeets met vakspecialisten
Ervaringen van stagiairs, duaal-studenten, trainees en starters
Kennismaken met ons familiebedrijf

Stage lopen bij Hoppenbrouwers

Wij hebben uitdagende meewerkstages en stage– of afstudeeropdrachten. Je kunt vanuit allerlei technische opleidingen bij ons terecht, zoals technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica of industriële automatisering. Ook studenten zonder technische opleiding zijn welkom. Ook voor een staffunctie bij de afdelingen administratie, verbeteren & vernieuwen, communicatie / marketing, personeelszaken en ICT hebben we regelmatig stageplaatsen beschikbaar.

Ervaring van een MBO stagiair

“Tijdens het eerste jaar van mijn MBO elektrotechniek opleiding (BOL traject) ging ik op zoek naar een stage adres waar ik met techniek aan de slag kon. Ik kende Hoppenbrouwers al en ze stonden aangeschreven als leerbedrijf dus was de keuze makkelijk om hier mijn stage te doen. Deze stage was goed bevallen, we besloten dat ik ook mijn tweedejaarsstage hier ook kon. De laatste twee jaar heb ik ergens anders stage gelopen maar werkte ik wel als uurloner bij Hoppenbrouwers wanneer ik tijd over had van school. Ik werk nu fulltime in de werkplaats als Testmonteur Panelenbouw binnen de afdeling Industriële automatisering.”

Testmonteur Jordi van Engelen van Hoppenbrouwers Techniek

Ervaring van een HBO stagiair

Vanuit haar interesse voor de vakken natuurkunde en wiskunde, kiest Robin Monster voor een mbo opleiding Engineering in de richting Elektrotechniek. Ze stroomt door naar het hbo en kiest voor een stage bij Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht, waar zij werkt aan haar opdracht; namelijk het vervangen van de besturing van een bestaand rioolgemaal. ‘In mijn regio is Hoppenbrouwers nog niet zo bekend als in Brabant, dus ik was heel enthousiast toen ik op een open dag op school over de locatie Barendrecht te horen kreeg’, vertelt Robin. De engineering is natuurlijk nog een breed begrip, maar Robin heeft gekozen voor wat ze uiteindelijk denkt te willen gaan doen, en dat is de hardware engineering.

HBO Stagiair Engineering Robin Monster bij Hoppenbrouwers Techniek

De drie meest gestelde vragen over een stage bij Hoppenbrouwers

1. Hoe lang duurt een stage?
Dit hangt af van de opleiding die jij volgt. Vaak gaat het om stages van een half jaar. Maar ook beroepsoriënterende stages van tien à twaalf weken komen voor. Wij staan overal voor open en passen ons aan, aan de eisen van je opleiding.

2. Hoe verloopt de begeleiding van stagiaires?
Tijdens een stage bij Hoppenbrouwers Techniek, krijg je een persoonlijke coach die jou tijdens jouw stage begeleidt. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt binnen ons bedrijf.

3. Wat is de stagevergoeding?
Als je bij ons stage loopt, krijg je een royale maandelijkse stagevergoeding gericht op jouw opleiding.

Bij een technische hbo-stage krijg je een vergoeding van € 750,- bruto per maand en bij mbo-stage niveau 3/4 €450 en niveau 1/2  €250. Bij een niet-technische hbo-stage is de vergoeding € 350,- bruto per maand, plus een eventuele bonus van € 100,- bruto per maand.

Voordelen van een duaal-traject

Je krijgt een salaris en wij betalen je studiekosten
Zelf ontdekken bij welk specialisme en functie jouw interesse ligt
Kans op een vast contract bij Hoppenbrouwers
Coaching met een persoonlijk begeleidingsplan

Starten met een duaal-traject

Liever leren en werken combineren en dat op hbo niveau? Wanneer je interesse hebt in techniek ben je bij Hoppenbrouwers van harte welkom! Via een duaal-traject bieden we je de mogelijkheid om je hbo opleiding te behalen door leren en werken te combineren. Je bent tijdens deze periode in dienst bij Hoppenbrouwers en gaat één dag en één avond per week naar school. We hebben een groot aanbod van disciplines en zijn actief op verschillende markten. Er is daarom altijd plek voor een duale hbo student zoals jij.

Ervaring van een duaal-student

Roxy Woodwaard haar carrière kent een verrassende start: Na haar studie kunstgeschiedenis, gooit zij het over een andere boeg en gaat de filmwereld in. Tijdens haar filmopleiding ontdekt Roxy dat de technische vakken haar wel heel goed liggen. Na het afronden van de opleiding werkt zij een aantal jaren als Lichttechnieker en besluit dan om terug de schoolbanken in te gaan: Inmiddels gaat Roxy één dag in de week naar school voor haar hbo-deeltijd opleiding elektrotechniek en werkt zij drie dagen per week bij Hoppenbrouwers Techniek.

Voordelen van een traineeship

Binnen 2,5 jaar professional in gebouwgebonden W-installaties
Rouleren tussen diverse teams, disciplines en uitdagende projecten
Coaching op je persoonlijke ontwikkeling
Kans op een vast contract bij Hoppenbrouwers

Starten met een traineeship

Wanneer je net bent afgestudeerd aan een technisch hbo ben je bij Hoppenbrouwers van harte welkom! Bij ons staat de medewerker op één. Als beginnend trainee krijg je dan ook de juiste begeleiding om goed van start te kunnen gaan. Samen kijken we wat jij interessant vindt. Is er een bepaalde markt, discipline of functie waar je ervaring in wilt op doen? Je krijgt tijdens het traineeship de vrijheid om aan te geven waar je (aan) wilt werken of wat je wilt leren. Zo wordt je binnen 2,5 jaar een professional in gebouwgebonden W-installaties.

Ervaring van een trainee Werktuigbouwkunde

Na het afronden van zijn HBO-opleiding Werktuigbouwkunde, is Kal Verheijden nog niet uitgestudeerd. Eén ding weet hij wel zeker: hij wil verder in de installatietechniek. Kal kiest voor een traineeship Werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers Techniek om zich verder te kunnen specialiseren binnen zijn vakgebied. “Ik vond het tijd om aan het werk te gaan, maar daarnaast wilde ik wel blijven leren. Dit traineeship, waar ik vier dagen aan het werk ben en één dag per week naar school ga, is precies wat ik zocht”.

Trainee Werktuigbouwkunde Kal Verheijden bij Hoppenbrouwers Techniek

Medewerkers op één

Hoe doe je dat, de beste partner zijn voor medewerkers, klanten én scholen? Dat begint bij onze medewerkers. Zij zijn het kloppende hart van Hoppenbrouwers. Onze kracht. Onze spil. Zonder hen, geen Hoppenbrouwers. Voor ons voelt het na meer dan honderd jaar allang niet meer vreemd om te vertellen dat onze medewerkers op één staan. Daarom blijven we dat doen. En wijken daar in de toekomst ook zeker niet van af. Met dat doel voor ogen bieden wij onze medewerkers alle ruimte voor zelfontplooiing en groei.

“Iedereen mag groeien. Graag zelfs. Ik wil dat mijn collega’s zich niet geremd voelen. Als zij verder willen komen in het bedrijf, dan moet die ruimte er zijn. En daar zorgen we voor.” – Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers Techniek.

Beste werkgever 2019-2020

Van starter tot vestigingsleider

Hoe het balletje kan rollen.. van junior-tekenaar doorgroeien naar vestigingsleider. Wesley Bleijenberg is de vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek in Breda, aan Veldsteen 23 op bedrijventerrein Steenakker. De vestiging is na enkele kleine verbouwingen per 1 oktober 2019 operationeel. Wesley heeft alle vertrouwen in de stap die hij heeft gezet: “Met de drive en ambitie van de juiste mensen in de teams, kan het niet anders als goed gaan! Vanuit Breda gaan we Hoppenbrouwers Techniek regionaal nog meer op de kaart zetten.”

Vestigingsleider Wesley Bleijenberg van Hoppenbrouwers Techniek Breda