Youri Bos - Eerste Monteur Youri Bos

Eerste Monteur Youri Bos vertelt over zijn functie binnen het Technisch Beheer bij Hoppenbrouwers

‘Hoppenbrouwers beschikt over de beste leermiddelen die er zijn. Ik ken geen andere werkgever die dit ook zo goed voor elkaar heeft.’

Hij werkt al een aantal jaren als Servicemonteur als hij toe is aan specialisatie binnen zijn vakgebied. Youri Bos (39 jaar) komt bij Hoppenbrouwers terecht en werkt nu als Onderhoudsmonteur binnen het cluster Technisch Beheer. In zijn functie verricht hij onderhoud aan noodverlichting bij verschillende klanten.

Jezelf verbazen

Wanneer Youri bij Hoppenbrouwers start, verricht hij werkzaamheden voor verschillende klanten. Al snel wordt hem de kans geboden om intern als monteur bij een van onze klanten aan de slag te gaan. Deze kans grijpt hij direct aan. Youri bouwt vanaf nul een compleet systeem voor het onderhoud aan noodverlichting en inspecties voor elektrische arbeidsmiddelen. “Dat was mooi om te doen en het resultaat is helemaal naar wens”, vertelt Youri trots. Ook is hij dankzij deze opdracht flink gegroeid. Youri: “Aan de start van mijn Hoppenbrouwers-carrière moest ik nog veel leren. Nu word ik gezien als een volwaardig medewerker en leidinggevende binnen mijn vakgebied. Dat geeft me een goed gevoel.”

Scholing en ontwikkeling

Youri volgt binnen Hoppenbrouwers verschillende opleidingen en cursussen. En werkt zich vervolgens op naar Eerste Monteur. Youri: “Met de hulp van een fijne leermeester heb ik mijn weg gevonden binnen het vak en binnen Hoppenbrouwers. Hij vertelde mij direct na mijn start dat ik binnen Hoppenbrouwers volop mogelijkheden zou krijgen om me te ontwikkelen. Voordat ik het wist, had ik vijf à zes certificaten binnen. En dat binnen één jaar.” Wanneer hem wordt gevraagd de boeken in te duiken en een opleiding tot Eerste Monteur te volgen, reageert Youri in eerste instantie een beetje huiverig. “Ik had nooit gedacht dat ik terug naar school zou gaan, maar Hoppenbrouwers heeft mij daartoe aangespoord. Iets waar ik nu heel erg blij mee ben. Dankzij mijn praktijkervaring, zag ik veel gelijkenissen met de theorie. De verbanden waren snel gelegd, waardoor ik me de leerstof gemakkelijk eigen maakte.”

‘Ik ben gevallen voor de deugdelijkheid van het bedrijf’

Plezier in je werk

Snel groeien is één, maar de technische ontwikkelingen op de voet blijven volgen is wat anders. Youri: “Ik krijg heel veel energie van bouwwerkkennis. Precies willen weten hoe iets in elkaar zit en werkt, zit in mijn bloed. Door middel van cursussen blijf ik continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Soms loopt er iemand met me mee, die ik mag opleiden. Dat vind ik leuk om te doen. Daarnaast heb ik veel plezier in mijn werkzaamheden en is het contact met de klanten altijd plezierig. Als je kwalitatief goed werk levert, krijg je er bij Hoppenbrouwers ook echt iets voor terug. Het is gewoon heel fijn werken.”