Wouter van Mierlo - Trainee Beveiliging Wouter van Mierlo

Wouter raadt iedereen aan om een traineeship bij Hoppenbrouwers te volgen

Binnen een Hoppenbrouwers traineeship leer je wat je wilt leren´

Van vaste baan naar leertraject. Van Veiligheidskundige naar Trainee Beveiliging. Wouter doet het gewoon. Sinds een aantal maanden snuift hij ieder beetje kennis op waar hij mee in aanraking komt. Met als doel om over 2,5 jaar trainee-af te zijn en de rol van werkvoorbereider of engineer in Brand & Beveiliging op zich te nemen.

Je bent jong en je staat voor de keuze om de opleiding te kiezen die perfect bij jou past. Lastig als je niet precies weet waar je goed in bent en blij van wordt. Wouter koos eerst voor de opleiding docent Engels. Toen dat het niet bleek te zijn, viel zijn oog op de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Wouter: “Het was zo’n brede opleiding, daar kon ik vast iets mee, dacht ik. Bij Integrale Veiligheidskunde kan het gaan om de veiligheid van medewerkers in de productie, maar je hebt ook veiligheid binnen gemeente en bestuur bijvoorbeeld.”

Omdat hij bij zijn vorige werkgever zijn draai niet helemaal kon vinden, besloot hij op LinkedIn-avontuur te gaan. “Ik zocht in het speciaal naar een traineeship”, vertelt Wouter. “Ik had behoefte aan meer technische kennis, omdat dit in mijn werk ontbrak. Via LinkedIn kwam ik bij het Hoppenbrouwers traineeship Beveiliging uit.”

Leren wat je wilt leren

Het traineeship van Wouter ligt niet van a tot z vast. Juist niet. Wouter: “Op maandag zitten we in de schoolbanken en volgen ik en de andere trainees, een specifieke training. Zo’n training sluit je na 12 dagen af met een theoretisch examen en een case. Verder krijgen we de kans om zelf invulling te geven aan ons traineeship. We kunnen het inrichten zoals we het zelf willen, we kunnen zo veel leren als we willen. Als we maar aangeven wát we willen leren. Een traject als dit is echt uniek vind ik. Hoppenbrouwers is zijn tijd wat dat betreft ver vooruit.”

Pak die kans

Het traineeship dat Wouter volgt, neemt zo’n 2,5 jaar in beslag. “Ik heb nog geen seconde spijt van mijn sprong in het diepe”, zegt Wouter. “Ik mag mijn eigen ontwikkeling sturen. Ook krijg ik straks alle kansen om te groeien. Bij Hoppenbrouwers kijken ze niet alleen naar wat ze nu nodig hebben, maar investeren ze bewust in hun medewerkers en dus in de toekomst. Daar plukken ze zelf ook de vruchten van als het goed is. Als wij allemaal bij Hoppenbrouwers blijven na 2,5 jaar, dan is dat natuurlijk voordelig.”

En Hoppenbrouwers denkt ook mee over de toekomst van de medewerker. “Klopt”, zegt Wouter. “Je hoort dat hier overal om je heen. Als iemand ergens anders wil meekijken, dan wordt dat geregeld. Ze kijken niet alleen naar het geld, maar ook naar de ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers. Het is niet alleen winst behalen, het is ook je medewerkers tevreden houden. Dat de medewerkers op één staan vind ik een sterk standpunt. In de afgelopen maanden heb ik ervaren dat alles goed is georganiseerd en dat geeft mij vertrouwen. Tegen anderen die een traineeship overwegen, zou ik willen zeggen: pak die kans als die voorbijkomt.”