Wouter Hendrickx - Clusterleider Duurzame Energie Wouter Hendrickx

Wouter Hendrickx vertelt over zijn functie als Clusterleider Duurzame Energie

“Als ik kan bouwen, ben ik op mijn best”

Als clusterleider Duurzame Energie geeft Wouter Hendrickx vorm aan het verder structureren van de landelijke samenwerking binnen Hoppenbrouwers Techniek op het gebied van duurzame energie. “Fantastisch om mee te bouwen aan een toporganisatie die dé duurzame speler in Nederland wil zijn. Daar krijg ik energie van met mijn ervaring in de zonne-energie en bedrijfskunde.”

Jong en gedreven team Duurzame Energie

“Duurzame Energie is een jonge en dynamische branche. Het is daardoor één grote ontdekkingsreis. Hoppenbrouwers Techniek heeft in dit werkveld al een goede naam opgebouwd. Bij Hoppenbrouwers Techniek werk ik met een jong en gedreven team dat zich vanaf dag één 100% heeft ingezet in de particuliere en zakelijke markt Duurzame Energie. Met mijn 43 jaar ben ik in dit team al een van de oudsten. Grappig he. Mijn doel is dat de projecten duurzame energie voldoende autonoom kunnen draaien binnen de zelfsturende teams op verschillende vestigingen. Dat stelt mij in staat om te focussen op het verder structureren van de processen en de duurzame positie van Hoppenbrouwers verder handen en voeten te geven.”

Trots op avondopleiding

“Al vanaf 2009 ben ik actief binnen de Duurzame Energie, en in het bijzonder binnen de zonnestroom. Met mts energietechniek als basis werkte ik eerst als servicemonteur, later werd ik verantwoordelijk voor service en onderhoud bij verschillende, ook internationaal werkende, bedrijven. Om hoofd te bieden aan allerlei procesmatige vraagstukken, ben ik naast mijn werk de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde gaan volgen. Dat betekende vier jaar lang twee avonden per week naar school, na werktijd. We begonnen met 36 studenten, uiteindelijk zijn vijf daarvan in vier jaar afgestudeerd. Ik ben één van die vijf. Daar ben ik echt wel trots op.”

Verder bouwen aan cluster Duurzame Energie

“Hoppenbrouwers Techniek is een bedrijf waar ik niet de enige technische specialist ben. Fijn is dat. Er is zodoende ruimte om te sparren met leuke collega’s in een dynamisch en open bedrijf met veel bewegingsvrijheid. Ik kan hier verder bouwen aan het cluster Duurzame Energie, op weg naar de duurzaamste speler in Nederland. En als ik kan bouwen, ben ik op mijn best! Daar heb ik de dagelijkse reis van Asten naar Udenhout graag voor over.”