fbpx

Wesley Bleijenberg

Wesley Bleijenberg

Hoe een balletje kan rollen...

“Van junior-tekenaar doorgroeien naar vestigingsleider”

Wesley Bleijenberg is de vestigingsleider van de nieuwe vestiging van Hoppenbrouwers Techniek in Breda. Op 1 september 2019 is de sleuteloverdracht van het pand aan Veldsteen 23 op bedrijventerrein Steenakker. Na enkele kleine verbouwingen zal de vestiging in Breda op 1 oktober 2019 operationeel zijn. Wesley heeft alle vertrouwen in zijn nieuwe stap: “Met de drive en ambitie van de juiste mensen in de teams, kan het niet anders als goed gaan! Vanuit Breda gaan we Hoppenbrouwers Techniek regionaal nog meer op de kaart zetten.”

De volgende stap in zijn tienjarige loopbaan is een mooi moment om samen met Wesley niet alleen vooruit te kijken maar ook even achterom.

Hoe ben je bij Hoppenbrouwers Techniek begonnen?

“Dat is ruim tien jaar geleden, op 1 maart 2009. Toen stapte ik in Dongen zenuwachtig naar binnen. De dag ervoor was ik nog hoofdmonteur bij een kleine installateur in Waalwijk. Hoppenbrouwers Techniek gaf me de kans om de wereld van kantoor in te stappen. Er ging van alles door me heen. Zouden de muren niet op me afkomen? Zou ik de vrijheid niet missen op de bouw? Nou, het tegendeel was waar.”

Hoe verliep je loopbaan tot nu toe?

“Door de jaren heen kon ik steeds nieuwe stappen zetten. Van het meewerken aan een eerste project van een school van €200.000,- tot aan projecten van ongekende omvang. Ik ontwikkelde me door van junior-tekenaar, naar engineer, naar werkvoorbereider. Steeds zag ik kansen op mijn pad en kreeg de gelegenheid die kansen te pakken. Bij de aansluiting van Dongen bij Hoppenbrouwers Techniek werd ik vrijwel meteen projectleider. Dat betekent in de wereld van Hoppenbrouwers dat je ook teamleider bent en coach van je eigen team. Elders noemen ze dit bedrijfsleider. Zo voelt het ook. Je bent verantwoordelijk voor je eigen personeel, omzet en projecten.”

En nu maak je weer een nieuwe stap mét o.a. je eigen team…

“Klopt! Na drie jaar had ik het gevoel dat ik nog iets meer zou willen of kunnen. Met Freddy van Peer, vestigingsleider in Dongen en mijn coach, sprak ik daarover. Bovendien ging ik zelf op onderzoek uit. Ik ging bij collega’s op de koffie en maakte op basis van die gesprekken mijn eigen visie. De contouren werden steeds helderder. Toen er vanuit het directieteam werd geopperd dat we nog meer regionaal moesten gaan denken en dat er daarom versterking in de regio nodig was, bijvoorbeeld met een vestiging in Breda, stak ik meteen mijn hand op. Ik hield ruggenspraak met mijn team; zij waren meteen laaiend enthousiast. Zelf ging ik intussen aan het businessplan werken.”

Wat is er al gebeurd om de stap naar Breda te kunnen zetten?

“Al toen ik aan het businessplan werkte, kregen Freddy en ik een pand in Breda in het vizier. Op 12 maart was de eerste bezichtiging; meteen verliefd! De locatie is goed, het pand van zo’n twaalf jaar oud heeft een mooie uitstraling; het is Hoppenbrouwerswaardig. Bovendien biedt het ruimte voor groei. We steken bij Hoppenbrouwers niet te klein in.”

De tamtam doet zijn werk, hoe wordt gereageerd op dit nieuws?

“Vanuit alle kanten komen positieve geluiden. We zitten dichter bij onze Bredase klanten en er ontstaan weer andere doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Zo komen collega’s met de vraag of ze ook naar Breda kunnen. In goed overleg met hun leidinggevende, komt een deel van het Team Niels Helmink ook mee. We starten in Breda met elektrotechniek, beveiliging en service & onderhoud. Vooral op dat laatste zetten we in; we kunnen bij storingen nog sneller schakelen. Vanuit Breda gaan we ons in de regio West-Brabant nog meer op de kaart zetten als totaalinstallateur. Mooi he, hoe een balletje kan rollen.”