Tom de Haas - Werkvoorbereider Tom de Haas

Bij Tom is Hoppenbrouwers van jongs af aan al het gespreksonderwerp aan de keukentafel

‘Op basis van je ambitie wordt er een mooi plan uitgestippeld.’

Doorgroeien binnen Hoppenbrouwers, daar hebben wij tientallen mooie succesverhalen over. Maar opgroeien met Hoppenbrouwers? Dat kunnen maar weinig medewerkers zeggen. Al van jongs af aan is ons familiebedrijf het gesprek aan de keukentafel bij Tom de Haas. Nu zorgt hij zelf in zijn rol als Werkvoorbereider dat zijn team zonder problemen aan het werk kan:  “Bij Hoppenbrouwers hebben alle monteurs genoeg vakkennis. Aan mij is het de taak om te zorgen dat zij zonder problemen hun werk goed kunnen doen.”

Uitgestippeld groeiplan

Werkvoorbereider is niet de eerste rol die Tom bekleedt: “In 2012 ben ik als uurloner begonnen binnen Verbeteren & Vernieuwen en zette ik mijn eerste stappen binnen Hoppenbrouwers. Vier jaar later groeide ik door tot hoofd Verbeteren & Vernieuwen.” En die rol voelt nog niet als een eindstation. Tom zit vol ambitie en wil zich verder ontwikkelen bij Hoppenbrouwers. “In 2020 heb ik aangegeven dat ik door wil groeien tot een functie binnen de directie. Met Henny (de Haas red.) is er een mooi plan uitgestippeld. Nu ligt de focus op het ontwikkelen tot Vestigingsleider.”

Om daar te komen, doet Tom eerst ervaring op in het werkveld als monteur. Soms staat hij letterlijk met de voeten in de klei. “Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd en had nog niet veel kennis over techniek. Ik ben van mening dat je de disciplines eerst goed moet leren kennen. Daarom heb ik een periode met de monteurs meegelopen. Binnen een paar maanden kon ik zelfstandig een verdeelkast aansluiten. Nu werk ik als Werkvoorbereider en heb ik echt profijt van mijn periode op de bouw.”

Samen resultaat behalen

“Een monteur heeft meer verstand van techniek dan ik. Daarin vullen we elkaar binnen het team goed aan. Ik vind het leuk om het contact met klanten te onderhouden en te zorgen dat organisatorisch het project zo goed verloopt. Daarbij is het belangrijk dat er een duidelijke planning is en dat er samen met de monteurs een duidelijke urenbewaking is opgezet. Bij Hoppenbrouwers hebben alle monteurs genoeg vakkennis. Aan mij is het de taak om te zorgen dat zij zonder problemen hun werk goed kunnen doen.”

Ambities waarmaken

Het mooie aan Hoppenbrouwers vindt Tom dat de medewerkers op nummer één staan. “Ik vind dat Hoppenbrouwers waar maakt wat ze zeggen. Voor medewerkers is hier alles goed geregeld. Je werkt in vaste teams en bent echt ergens onderdeel van. Ik voel mij zeker geen nummertje. Iedereen heeft hier de kans om te groeien. Geef je ambitie aan en maak een mooi toekomstplan.”

Samen met zijn broers Ruud en Thijs zou Tom – wanneer de tijd rijp is – Hoppenbrouwers Techniek straks van hun vader over willen nemen. Tom: “Wij bewandelen alle drie onze eigen weg maar hebben wel dezelfde ambitie. Voor mij geldt dat ik eerst nog als Werkvoorbereider en later als Vestigingsleider ervaring wil opdoen.”