Tom de Haas - Vestigingsleider Tom de Haas

Tom kijkt ernaar uit om met de vestiging Dongen kansen te benutten en mooie stappen te maken

‘Ik ben van plan om nog lange tijd bij te dragen aan de ontwikkeling en continuïteit van Hoppenbrouwers.’

Doorgroeien binnen Hoppenbrouwers, daar hebben wij tientallen mooie succesverhalen over. Maar opgroeien met Hoppenbrouwers? Dat kunnen maar weinig medewerkers zeggen. Al van jongs af aan is ons familiebedrijf hét gesprek aan de keukentafel bij Tom de Haas. De afgelopen jaren heeft Tom zich mooi ontwikkeld en sinds kort is hij vestigingsleider in Dongen. “Deze kans kwam sneller dan verwacht. Iets waar ik heel blij om ben. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s in Dongen kansen te benutten en stappen te maken.”

Een tweede huis

Tom is al tien jaar werkzaam bij Hoppenbrouwers en kent de organisatie door en door. “In 2012 ben ik als uurloner begonnen op de afdeling Verbeteren & Vernieuwen. Vier jaar later groeide ik door tot hoofd Verbeteren & Vernieuwen.” Nadat Tom zijn ambitie om vestigingsleider te worden kenbaar had gemaakt, is er een plan uitgestippeld. “Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd en had nog niet veel kennis over techniek. Ik ben van mening dat je de disciplines eerst goed moet leren kennen. Daarom liep ik een periode met de monteurs mee. Binnen een paar maanden sloot ik zelfstandig een verdeelkast aan. Na mijn periode in de bouw ben ik aan de slag gegaan als werkvoorbereider.”

Ambities waarmaken

Na twee jaar als werkvoorbereider te hebben gewerkt, was Tom klaar voor de volgende stap. “Tijdens mijn werk als werkvoorbereider merkte ik, dat ik het leuk vond om te coachen en te sturen. Zo ontstond de droom om vestigingsleider te worden. Vanaf mei 2020 ben ik me bewust gaan voorbereiden op deze nieuwe rol.” Dat ‘klaarstomen voor’ gebeurde onder begeleiding van Freddy van Peer, regiodirecteur West. “In het afgelopen anderhalf jaar heb ik met het team aan drie mooie combinatieprojecten mogen werken”, vertelt Tom. “Zo leerde ik de projectaanpak van Hoppenbrouwers beheersen. Ik ervoer zelf hoe een succesvolle samenwerking tussen projectteams tot stand komt. Samen boekten we mooie resultaten. Al die tijd keek Freddy van Peer met mij mee. We voerden vele (evaluatie)gesprekken. Eerder dan verwacht vroeg Freddy mij het stokje van hem over te nemen.”

Samen resultaat behalen

Sinds februari 2022 is Tom vestigingsleider. Het verder ontwikkelen van de vestiging staat, net als het waarmaken van ambities, hoog op de prioriteitenlijst. “Als je collega’s op de hoogte zijn van je ambitie, is het vaak zo dat ze je gaan helpen om die ambitie waar te maken. Dat heb ik ervaren met mijn doel om vestigingsleider te worden. Ik werd eerder bij zaken betrokken en volgde trainingen die ik als werkvoorbereider normaal gesproken niet zou doen. Ik ben er klaar voor. En ik ben van plan nog lange tijd bij te dragen aan de ontwikkeling en continuïteit van Hoppenbrouwers.”