Tino Buuron - Projectleider Tino Buuron

Samen met collega´s maakt Tino mooie stappen in de ontwikkeling van Technisch Beheer

‘Ik houd van die typische Hoppenbrouwers no-nonsense cultuur’

Nu een jaar geleden nam Tino Buuron de schone taak op zich om het Technisch Beheer centraal vorm te geven. Hij en zijn collega’s richten, voor alle bedrijven die daar behoefte aan hebben, de service- en onderhoudscontracten in. Ook geven ze hier uitvoering aan. Vanuit een gloednieuw pand tackelt Technisch Beheer allerlei technische problemen en maken ze klanten blij.

Tot een jaar geleden was er binnen Technisch Beheer sprake van enkele duizenden onderhoudscontracten die allemaal andere afspraken kenden. Dat moest anders. Dus werden de technisch beheerders van alle vestigingen samengebracht in een kersvers pand op nog geen 300 meter afstand van onze Udenhoutse vestiging. “Als startende organisatie binnen Hoppenbrouwers hebben we veel werk te verzetten”, vertelt Projectleider Tino Buuron. “En dat is ontzettend leuk. We hebben in een jaar tijd al mooie stappen gemaakt. Zo zijn inmiddels bijna alle onderhoudscontracten geoptimaliseerd en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Met name op het gebied van planning is dit zeer waardevol.”

Eigenaarschap bevorderen

Naast het optimaliseren van de contracten, houdt Technisch Beheer zich bezig met het vormen van klantteams. Zelfsturende klantteams om precies te zijn. Tino: “Het is de bedoeling dat deze zelfsturende klantteams hun eigen onderhoudscontracten inrichten en uitvoeren. Autonomie is heel belangrijk voor Hoppenbrouwers en de medewerkers van Hoppenbrouwers.” Tino verwacht dat de zelfsturende teams in 2022 op volle kracht werken.

Tijd voor iets anders

Voor Hoppenbrouwers’ begrippen is Tino -die nu een jaar bij het familiebedrijf werkt- een nieuwkomer. Zijn hele werkzame leven staat in het teken van technisch beheer. Na 7 jaar te hebben gewerkt voor een van de grootste technische dienstverleners van Nederland, werd Tino de nieuwe Projectleider Technisch Beheer binnen Hoppenbrouwers. Tino: “Mijn vorige werkgever maakte de stap van niet-beursgenoteerd bedrijf naar beursgenoteerd bedrijf. Daardoor veranderde de cultuur op zo’n manier dat ik niet meer helemaal mezelf kon zijn. Een vriend tipte mij over Hoppenbrouwers. Vele gesprekken en overwegingen later, heb ik besloten om me in dit nieuwe avontuur te storten. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

Wat Tino zo bevalt is het transparante karakter van Hoppenbrouwers: “De hele organisatie, van boven tot onder, staat met beide benen op de grond. We delen dezelfde mentaliteit. Schouders eronder, no-nonsense, samenwerken, hard werken en flink genieten op z’n tijd. Dat is wat ik zo waardeer.”