Timo Leenders - Monteur Panelenbouw Timo Leenders

Timo geniet van de vrijheid en verantwoordelijkheid

‘Persoonlijke groei en ontwikkeling wordt beloond, dat motiveert mij enorm.’

Na het volgen van de mbo-opleiding mechatronica startte Timo als monteur in de panelenbouw. Hij wil zich graag ontwikkelen tot hardware engineer.  Nadat hij zijn ambitie kenbaar maakte, is er direct een plan opgesteld. Nu volgt hij een inwerktraject waarbij hij wordt opgeleid tot hardware engineer. “Ik werk op dit moment in de panelenbouw en leer zo de kneepjes van het vak.”

Ruimte voor ontwikkeling

Als monteur panelenbouw maakt Timo besturingskasten voor grote machines. Timo: “De panelen zorgen ervoor dat bijvoorbeeld de processen bij het automatiseren goed werken. Ik werk mee aan veel verschillende projecten. De afwisseling tussen de projecten maakt het werken extra leuk”, vertelt Timo. “Ik werk in een team met ervaren monteurs waar ik veel van leer. Er is genoeg ruimte om met elkaar te lachen, ik heb het enorm naar mijn zin.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid

De jonge monteur is een half jaar in dienst bij Hoppenbrouwers voelt zich helemaal thuis. “Ik was direct onderdeel van de organisatie”, vertelt een enthousiaste Timo. “Ik kreeg meteen veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om projecten op mijn eigen manier af te ronden. Als ik vragen heb, is er altijd een coördinator die je kan helpen. Je wordt goed begeleid en als starter krijg je hier alle handvatten aangereikt om te groeien in het vak. Persoonlijke groei en ontwikkeling wordt beloond en dat motiveert mij enorm.”

 Daar zit muziek in

Timo is dol op techniek. Daarom volgt hij naast zijn werkzaamheden bij Hoppenbrouwers nog een opleiding in audiobewerking. Timo: “In mijn vrije tijd ben ik veel met muziek bezig. Ik begon als dj, daarna ben ik gaan producen. Ik volg een opleiding waarbij je als audio engineer alles leert op het gebied van geluid.”

Timo is blij met de kans die Hoppenbrouwers hem geeft om zijn studie te combineren met zijn werkzaamheden. “Ik merk dat iedereen flexibel is en met je mee wil denken”, geeft Timo aan. “Dankzij een strakke planning en een goede communicatie met mijn collega’s kan ik werken en studeren. Daar ben ik Hoppenbrouwers dankbaar voor. Ik heb goede verhalen over het Hopcafé gehoord. Hopelijk kan het snel weer plaatsvinden. Mocht er een dj nodig zijn, dan houd ik me aanbevolen als plaatjesdraaier. Ik krijg die dansvloer wel vol!”