Tim Libbers - Monteur Water en Infra Tim Libbers

Maak kennis met monteur Water & Infra Tim Libbers

“Ik wil zoveel mogelijk leren en ontdekken tijdens mijn bbl-traject binnen Hoppenbrouwers Techniek.”

Na een bezoek aan de banenavond wist Tim Libbers het zeker: in de techniek ligt zijn hart en daarom koos hij ervoor om te starten als leerling-monteur bij de afdeling Water & Infra. Inmiddels is Tim al meer dan één jaar in dienst bij Hoppenbrouwers Techniek.

Tim bracht in 2018 een bezoek aan de banenavond bij Hoppenbrouwers. “Tijdens de banenavond werd ik warm ontvangen en was alles erg goed en leuk geregeld. Iedereen was hartstikke vriendelijk en geïnteresseerd in mijn situatie. Hoppenbrouwers is een informeel bedrijf. Ik heb het gevoel dat ik iedereen kan aanspreken en dat zij open staan om te luisteren naar mijn verhaal. De algehele sfeer binnen de organisatie spreekt mij erg aan.”

Bbl-traject bij Hoppenbrouwers

Naast een fulltime werkweek gaat Tim op de woensdag- en donderdagavond naar school. De opleiding duurt drie jaar, maar omdat Tim de avondschool volgt kan hij zijn eigen tempo bepalen. “Ik ben bezig met een mbo-opleiding voor leerling-monteur op niveau 3 aan het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Als monteur ben ik met heel veel verschillende werkzaamheden bezig zoals kabels trekken, kabelgoten plaatsen, het aansluiten en soms aanpassen van besturingskasten en het monteren en aansluiten van bijvoorbeeld verlichting. Iedere ochtend stap ik rond zes uur de auto in en om zeven uur begint onze werkdag. Bij aankomst bespreken we wat iedereen die dag gaat doen. Momenteel ben ik voor BrabantWater aan het werk in Zevenbergen. De oude besturingskasten moeten verwijderd worden en uiteraard worden er weer nieuwe kasten geplaatst van onze panelenbouw. Daarbij worden ook de oude kabels, motors en pompen vervangen welke naar de besturingskasten en componenten toelopen. Ik ben hier waarschijnlijk tot februari bezig. Helemaal niet erg, ik vind het juist leuk dat zulke projecten wat langer duren.”

Praktijkbegeleiding

“Tijdens het werken aan projecten krijg je veel vrijheid om zelf diverse zaken op te pakken, maar wanneer je iets niet begrijpt kun je altijd vragen stellen aan je collega’s of de praktijkopleiders. De praktijkopleiders begeleiden ons met school gerelateerde zaken en houden in de gaten of het leertraject goed gaat. Ik vind het leuk als ik iets heb gemaakt en ik vind zelf dat het er goed uitziet. Het is al helemaal fijn wanneer je dan nog een compliment ontvang van je leidinggevende. Dit geeft mij wel energie.”

Doorstuderen en doorgroeien

Het doel van Tim is om zijn huidige studie af te ronden. De planning is om na deze studie door te studeren. “Ik ben van plan om een niveau 4 opleiding te gaan starten na deze opleiding, daarna zou ik eventueel willen doorgroeien tot bijvoorbeeld uitvoerder. Als je ambities hebt om binnen Hoppenbrouwers te blijven en door te groeien, dan wordt dit zeker toegejuicht.”

Gezelligheid op de werkvloer

Naast hard werken is er ook ruimte voor gezelligheid in het team. “De band met mijn collega’s is erg goed. Het team bestaat uit veel jongens van mijn leeftijd dus wat dat betreft is het altijd erg gezellig. De informele sfeer geeft mij energie en ik kijk altijd uit naar de leuke evenementen die worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het Hopcafé.”