Thijs Mertens - Projectcoördinator data Thijs Mertens

Thijs hoopt samen met Hoppenbrouwers mooie stappen te zetten

‘Hier krijg je alle ruimte om lekker je werk te doen’

Hij kwam als stagiair binnen en mag zichzelf intussen projectcoördinator noemen. Processen onderzoeken en verbeteren, waarbij je eigen visie ertoe doet: voor Thijs Mertens bestaat er op dit moment geen betere baan. Ook geen betere werkomgeving trouwens: “Het is gezellig, laagdrempelig en iedereen wil elkaar helpen.”

Thijs werkt sinds een jaar bij Hoppenbrouwers. “Ik kende Hoppenbrouwers van de bedrijfsauto’s die je overal ziet rijden, maar verder niet”, vertelt Thijs. “In het laatste jaar van mijn studie bedrijfskunde kwam ik als stagiair in contact met Hoppenbrouwers. Ik merkte direct verschil met mijn vorige stage, die ik bij een andere organisatie liep. Die stageopdracht voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik mocht alleen maar facturen doorzetten. Bij Hopenbrouwers werd ik meteen flink aan het werk gezet, vooral in de praktijk. En dat is sindsdien onveranderd. Als startend projectcoördinator draai ik grote projecten en krijg ik veel verantwoordelijkheid. Dat voelt als een groot teken van vertrouwen. Ik krijg alle ruimte om lekker mijn werk te doen.”

Van a tot z

Als projectcoördinator ben je van begin tot oplevering betrokken bij het project en stem je alles af met de klant. Thijs: “Ik kijk naar processen en hoe we die kunnen verbeteren. De vrijheid die je krijgt om op onderzoek te gaan, vind ik leuk. Je werkt je eigen visie uit en je bevindingen worden altijd serieus genomen. Je wordt niet taakgericht aangestuurd, er wordt écht naar je geluisterd. Dat vind ik bijzonder, zeker gezien het feit dat ik net kom kijken.”