Thijs Doeleman - Projectleider Thijs Doeleman

Thijs zit vol energie om te bouwen aan een mooi team in Arnhem

‘Ik heb hart voor de techniek, maar de Hoppenbrouwerscultuur vind ik nog veel mooier’

Zijn loopbaan binnen Hoppenbrouwers Techniek start Thijs Doeleman als duaal student Elektrotechniek. Echter, komt hij er gedurende zijn studie achter dat hij -naast affiniteit voor de techniek- ook organisatietalent heeft. Zijn werkvoorbereidersfunctie ruilt hij in voor een projectleidersrol, waarin hij de leiding heeft over zijn eigen team en projecten aanstuurt door heel Nederland. Nu staat hem een nieuwe uitdaging te wachten. De kersverse vestiging in Arnhem heeft een team nodig. Aan Thijs de taak om er één te bouwen.

Intern ondernemen

Als projectleider ervaart Thijs veel afwisseling in zijn werkzaamheden. Zo is hij verantwoordelijk voor zijn eigen projecten, onderhoud hij klantrelaties en bouwt hij aan zijn team. Daarbij komt ook het coachen en opleiden van zijn teamleden kijken. Thijs: “Het voelt als ondernemen. Je krijgt binnen Hoppenbrouwers de ruimte, de vrijheid en de mogelijkheden om je werk op je eigen manier in te richten. Dat vind ik leuk.” Thijs heeft de afgelopen jaren verschillende projecten gedraaid, en is met name trots op het laatste project dat hij opleverde. Thijs: “De instandhouding van een drinkwaterzuivering; een multidisciplinair project met allerlei technische uitdagingen, waarin een transparante samenwerking de sleutel tot succes is geweest. Onze medewerkers hebben hiervoor echt dat stapje extra gezet.”

Ambitie voor uitdaging

Op dit moment legt Thijs de focus op het bouwen van een eigen team in Arnhem. “Ik zet me hier honderd procent voor in, zodat we onze dromen en doelstellingen binnen Hoppenbrouwers gaan waarmaken”, vertelt Thijs. Het is onze ambitie om uit te groeien tot een duurzame, autonome vestiging met continuïteit wat betreft omzet én rendement.” Het zwaartepunt ligt op het uitbreiden van onze klantenkring binnen de tak Water en Industriële Automatisering. “Dat is wat betreft deze discipline de grootste uitdaging. Zowel qua projectmanagement, als op juridisch en technisch vlak is dit een echte hoogvlieger”, licht Thijs toe.

‘Ik zie en voel de kracht om er samen een succes van te maken’

Teamwork makes the dream work

Resultaatgericht en pragmatisch zijn woorden die Thijs zijn manier van werken nauw omschrijven. Niet alleen de medewerker maar ook het samenwerkingsverband staat centraal. Thijs: “Ik heb veel te danken aan mijn collega’s uit Udenhout”. Ook in de toekomst is Thijs van plan de samenwerking voor te zetten. “Omdat we cluster breed over verschillende vestigingen werken is het leuk en uitdagend om een goede samenwerking op te zetten en te behouden. Je ziet de bereidheid om elkaar te helpen en samen kwaliteit te leveren. Ik koppel onze medewerkers uit Arnhem daarom aan ervaren medewerkers uit Udenhout en Utrecht. Een goede opleiding is namelijk enorm belangrijk. De medewerkers in Arnhem nemen vervolgens het stokje over en leiden op hen beurt weer nieuwe collega’s op. Een mooi proces om onderdeel van uit te maken”, vertelt Thijs.

Ook in zijn rol als projectleider is het team een onmisbare factor. Thijs: “Een projectleider is helemaal niks zonder de mensen om hem heen.” Met zijn manier van werken draagt Thijs de Hoppenbrouwerscultuur met zich mee. “Ik zeg altijd dat mensen graag bij Hoppenbrouwers moeten willen werken. We stimuleren ambitie en geven verantwoording. In combinatie met een warme werkomgeving, een gezellige werksfeer en enthousiaste collega’s. Als bonus krijg je alle kansen om te doen waar je in uitblinkt.” vertelt Thijs. Stel jezelf daarom de vraag: waar sta jij over 5 jaar?