Teun van der Meyden - Leidinggevend eerste monteur Teun van der Meyden

Leidinggevend Eerste Monteur Teun van der Meyden vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Leidinggevende Eerste Monteur tot aan mijn pensioen’

Teun van der Meyden begon tien jaar geleden bij Hoppenbrouwers als Leerling monteur en is doorgegroeid tot Leidinggevend eerste monteur bij industriële automatisering op de afdeling industrie

Door Teun van der Meyden

Is er een probleem, dan kun je twee dingen doen: panikeren of kalm blijven. Ik ben de rust zelve. Een koele kikker. Wat schiet je er ook mee op om bij iedere tegenslag te stressen? Het is gelukkig voor een leidinggevende eerste monteur een goede eigenschap om te hebben. Wanneer we bijvoorbeeld binnen één dag industriële automatiseringsoplossingen moeten ombouwen en het niet halen van de deadline een no-go is. Ik ben degene die het overzicht houdt.

Uitdaging

Een voorbeeld is de La Trappe brouwerij in Berkel-Enschot. Wij vernieuwden het gedateerde brouwproces met onder meer nieuwe besturingskasten, luchtslangen, flowmeters en kabels. De uitdaging? Binnen 24 uur weer draaiende zijn. De extra uitdaging? Het risico lopen dat we het brouwproces zouden verstoren als we het binnen dat tijdsbestek niet voor elkaar konden boksen. Dan mag stress niet de overhand nemen. Appeltje-eitje voor deze koele kikker, al zeg ik het zelf.

Bedrijfsgroei

Een decennia geleden, toen ik een bbl-traject begon, werkte er rond de 200 man bij Hoppenbrouwers. Nu gaan wij richting de 1400. Waar een enorme bedrijfsgroei is, stijgt het aantal doorgroeimogelijkheden net zo hard mee. Zo klom ik als bbl-er Leerling Monteur omhoog tot de positie waar ik nu in zit. Nu vallen vier collega’s onder mijn leiding, heb ik de regie van de werkzaamheden in handen en help ik waar nodig.

‘Mijn groei is te danken aan trainingen, begeleiding van mentoren en persoonlijke aandacht. Hoppenbrouwers zet de medewerker echt centraal.’ 

In de buitenlucht 

Het mooie is: ik zie mezelf dit de komende tien jaar nog steeds doen. Misschien zelfs wel tot aan mijn pensioen. Waarom? Mijn handen zette ik altijd al liever in de buitenlucht aan het werk dan boven een toetsenbord. De ambitie om op een kantoor te werken, is dus niet aanwezig. Hoppenbrouwers voelt bovendien als een thuis. Letterlijk zelfs: mijn broertje werkt ook als monteur in mijn team.