Stijn Gloudemans - Hulpmonteur Stijn Gloudemans

Hoppenbrouwers heeft veel moeite voor mij gedaan

‘Mijn geleerde les? Dat je alles kunt bereiken wat je wilt, als je er maar voor werkt´

Werken met zijn handen. Dat doet Stijn het liefst. Maar wat hij dan precies wilde doen met die handen, dat was een zoektocht. Op eigen initiatief regelde hij als bbl-er een stage bij Hoppenbrouwers, zodat hij erachter kon komen waar zijn hart sneller van gaat kloppen.

Tijdens zijn opleiding middenkader engineering, liep Stijn in het derde jaar vast. “Ik koos voor deze opleiding, omdat ik wist dat ik ‘iets’ met techniek wilde doen”, vertelt Stijn. “Maar de opleiding was zo breed, dat ik ook dingen moest doen die ik helemaal niet leuk vond. Daar knapte ik op af.”

Stijn besloot een bbl-traject te volgen. Een traject dat begon met een stageperiode van tien weken. Stijn: “Na het bezoeken van de open dag bij Hoppenbrouwers wilde ik hier graag werkervaring opdoen. Helaas stond Hoppenbrouwers niet op de lijst van leerbedrijven. Toen heb ik hen benaderd en samen wisten we het zo te spelen, onder andere door het creëren van passende opdrachten, dat ik toch kon starten als stagiaire bij Hoppenbrouwers. Dat ze zo’n moeite voor mij hebben gedaan, kon ik erg waarderen.”

Help! Een storing

Als hulpmonteur komt Stijn in actie wanneer er storingen worden gemeld. Stijn: “Vanaf de start van mijn stage ben ik met de servicemonteurs op pad gegaan. Iets wat me direct beviel. Toch gaf ik na een aantal weken aan, dat ik ook graag met de installateur mee zou willen. Storingen zijn gemakkelijker op te lossen als je ook weet hoe, bijvoorbeeld, een cv-ketel wordt geplaatst. Dus dat heb ik gedaan.”

Goed voor mekaar

Stijn rondde zijn bbl-opleiding vorig jaar succesvol af. En werkt op dit moment met veel plezier als hulpmonteur. Hij heeft een eigen bus vol met gereedschap. Stijn is dik tevreden. Maar er is nog genoeg om over te dromen. “Na de zomervakantie hoop ik als servicemonteur aan de slag te kunnen”, licht Stijn toe. “Als dat lukt, wil ik met de opleiding servicemonteur starten. En als ik dan nóg een stapje verder denk, zie ik mezelf daarna de opleiding service technicus doen.”

Leren, durven, doen

Maar dat is voor later. Stijn: “Ik ben niet dol op school. Ook daarin heeft Hoppenbrouwers me gestimuleerd. Als ik wat uren skipte, dan kreeg ik dat de volgende dag te horen op het werk. Nu ben ik heel blij dat ik heb doorgezet, want het geeft rust zo’n papiertje. En ik weet: niets komt voor niets. Je kunt alles bereiken wat je wilt, als je er maar voor werkt.”