Stephan Hoffmann - Werkvoorbereider Stephan Hoffmann

Stephan is nog niet uitgeleerd bij Hoppenbrouwers

‘Bij Hoppenbrouwers worden je werkzaamheden afgestemd op je ambitie.’

Na een succesvolle afstudeerstage is Stephan Hoffmann als werkvoorbereider Industriële Automatisering begonnen bij Hoppenbrouwers Techniek. Samen met collega’s iets opbouwen vanuit het niets geeft Stephan een kick. “Lastige vraagstukken samen oplossen geeft veel voldoening en werkt heel motiverend.”

Na het bezoeken van de open dag was Stephan direct enthousiast over het leren en werken bij Hoppenbrouwers. “Ik merkte gelijk dat de sfeer in de organisatie erg prettig was. Op de open dag ben ik het gesprek aangegaan en heb ik aangegeven dat ik een plek zocht om af te studeren. Samen zijn we tot een leuke opdracht gekomen waar ik mee aan de slag kon.” Stephan kreeg tijdens zijn stage al snel het gevoel dat hij bij Hoppenbrouwers op de juiste plek zit. “Ik kreeg de vraag of ik interesse had om werkvoorbereider te worden na mijn stage. Het is fijn om het vertrouwen te krijgen en ik ben erg blij dat ik na mijn stage de kans kreeg om mij hier verder te ontwikkelen.”

Geen dag is hetzelfde

Als werkvoorbereider Industriële Automatisering is Stephan onder meer verantwoordelijk voor de oplevering van projecten en zorgt hij ervoor dat de monteurs over de juiste materialen beschikken. “Het werk is heel afwisselend. De ene week zit ik meer op kantoor en ben ik aan het voorbereiden. De andere week ga ik het hele land door en bezoek ik projecten. Een goede planning is hierbij erg belangrijk. In het begin was het soms lastig doordat alles nog nieuw is. Gelukkig ben ik goed begeleid door mijn collega’s en stonden zij altijd klaar voor mij als ik vragen had.

Voordat Stephan als werkvoorbereider aan de slag ging liep hij een half jaar mee op de bouw. “Mijn tijd als monteur was erg leuk en leerzaam..  Ik heb ervaren hoe de collega’s op de bouw werken en wat struikelblokken kunnen zijn. Als monteur leerde ik wat er daadwerkelijk gevraagd wordt van een werkvoorbereider. In mijn huidige functie merk ik dan ook hoe handig het is om kennis van de buitendienst te hebben.”

Op de juiste plek

Stephan zit goed op zijn plek bij Hoppenbrouwers en heeft de ambitie om door te groeien naar projectleider. “Ik leer hier nog elke dag en ben voorlopig nog niet uitgeleerd. Ik wil doorgroeien naar projectleider. Om dat te worden moet ik eerst nog veel ervaring opdoen als werkvoorbereider. Ik word al betrokken bij werkzaamheden van een projectleider, om zo wat kennis op te doen. Je werkzaamheden worden  afgestemd op je ambities. Dat maakt het werken bij Hoppenbrouwers zo fijn. Er wordt echt naar de medewerker geluisterd en alles wordt gedaan om jou zo goed mogelijk op je plek te laten zitten.”